Klubben agerar i krisen: "Ett nödvändigt beslut"

Liksom många andra föreningar har Vimmerby IF dragit i handbromsen. "Vi har permitterat hela personalstyrkan", säger Stefan Bragsjö.

Foto: JONAS LJUNGDAHL

Fotboll2020-04-23 20:28

Totalt är det sex personer på Vimmerby IF:s kansli som berörs. Korttidspermitteringen på 60 procent började gälla den 1 april.

– Det var ett tråkigt men nödvändigt beslut. Vi har ansökt om permittering fram till siste juli, men det är ingenting som är hugget i sten. Vi tar det vecka för vecka och följer utvecklingen noga, säger VIF:s ordförande Stefan Bragsjö.

Hur resonerade ni kring beslutet att permittera personalen?

– Som förening har vi ett ansvar att komma igenom den här speciella situationen. Det handlar om att behålla kraften i ett långsiktigt perspektiv. Vi behöver se till att vi har pengar på kontot även i framtiden.

Hur påverkas verksamheten när det är mindre personal på plats?

– Som en följd av coronaviruset har arbetsuppgifterna minskat. Det går hand i hand. Det är inga matcher eller tävlingar som vanligtvis kräver mycket jobb. Däremot fortsätter träningsverksamheten och vårt sociala engagemang. Det är jätteviktigt i dessa tider.

Med tanke på de nuvarande restriktionerna från Folkhälsomyndigheten finns det en osäkerhet kring hur det blir med Bullerby Cup i sommar. Stefan Bragsjö säger så här:

– Det är delvis därför vi har permitterat personalen. Bullerby Cup är en grundbult för vår ekonomi. I det här läget måste vi ta höjd för att cupen kanske inte blir av.

– Men vi är fortfarande optimistiska. Målsättningen är att vi ska arrangera Bullerby Cup som planerat i slutet av juli. Det är fortfarande tre månader kvar och vi hoppas att förutsättningarna ska förändras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!