JAIK anmält till sexan: "Härligt go i truppen"

Albin Moberg ser fram emot att spela i division sex med Järnforsen kommande säsong.
Albin Moberg ser fram emot att spela i division sex med Järnforsen kommande säsong.

Ett härligt go i truppen och en fantastisk laganda. Det är de bestående intrycken Järnforsens AIK:s spelande tränare Albin Moberg tar med sig från klubbens comebacksäsong. "Nu fullföljer vi planen och anmäler oss till division 6 kommande säsong", säger han.

Fotboll 29 november 2022 16:55

För ett år sedan kom beskedet att Virserum/Järnforsen skulle gå isär. Järnforsens AIK gjorde en mjukstart och spelade med sitt A-lag i en B-lagsserie 2022. I grundserien blev det tre vinster och sex förluster på nio matcher.

– Vi gjorde det klart bättre än vad resultaten säger. Många motståndare toppade sina lag mot oss och av de sex förlusterna så var fem med uddamålet, säger Albin Moberg.

Laget avslutade sedan säsongen med att ta hem sin fortsättningsserie. De vände underläge 1–2 till vinst med 3–2 mot Ariel i sista matchen.

– Jag har varit med om mycket inom fotbollen genom åren, men jag tror ändå att det var det roligaste. Även om det är en liten "titel" att vinna i sammanhanget så var det en enorm glädje bland spelarna ute på planen efter matchen, säger Moberg och lyfter fram glädjen och gemenskapen som en viktig faktor.

– Lagandan är fantastisk och det är ett härligt go i truppen. På den här nivån spelar man för att ha roligt och så är det verkligen för oss.

I truppen finns ett 30-tal spelare och intresset är högt inför kommande säsong.

– Vi var 23 man på senaste träningen.

Nästa steg blir att anmäla lag till division 6 2023.  

– Det har varit planen från början och nu fullföljer vi den. Det är inte omöjligt att vi anmäler ett B-lag också.

Vill det sig väl kan det alltså bli derbymatcher mot Virserum nästa år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa