Klubbens glädjebesked – flera nya spelare på väg in

Det såg mörkt ut ett tag. Nu håller det på att ljusna. Gullringens GoIF ser ut att kunna ställa ett damlag på banan även 2023. "Vi har fem-sex nya spelare på väg in", säger tränaren Mats Söderkvist.

Läget ser ljusare ut för Gullringen GoIF:s damer.

Läget ser ljusare ut för Gullringen GoIF:s damer.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-13 19:00

Ni minns kanske hur det lät för knappt två månader sedan. Då var läget kritiskt för Gullringens damer, med både spelar- och ledarbrist.

– Det är väl runt tolv spelare som jag bedömer som klara. Sen har vi ytterligare tre eller fyra som det hänger stora frågetecken över. Det är inte tillräckligt, utan vi skulle behöva få in minst fyra, fem till. Det är ett väldigt bekymmersamt läge, sa Mats Söderkvist, tränare, då.

Nu ser det ut att fyllas på i truppen. I veckan ska ett gäng nya spelare komma och träna med laget. 

– Som jag har förstått det så ska de dyka upp på torsdagens träning. Vi har sökt samarbeten runt om i våra grannkommuner och har inte riktat in oss på Vimmerby, eftersom det är för stor konkurrens här. Nu har vi hittat några spelare som varit aktiva tidigare men som inte haft någonstans att spela under de senaste åren, säger Söderkvist utan att avslöja var spelarna kommer ifrån.

– Jag och Anna (Björklund) var och träffade de tjejerna för två veckor sedan och berättade om läget samt vad vi kan erbjuda. Så det finns ett ljus i tunneln, även om jag vill se det i praktiken också innan vi kan pusta ut helt. Får vi in dessa fem-sex tjejer så börjar det se hoppfullt ut.

Klubben har även varit på jakt efter ett komplement på ledarsidan. Där har man inte fått napp – än.

– Nej, vi har några krokar ute men inget är klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!