Klubbens svåra val: Tackar nej

Det har spekulerats en tid om Hultsfreds FK ska dra sig ur division två. Så blir det. "Vi har helt enkelt inte tillräckligt stor trupp", säger ledaren Marona Phalén om beslutet.

Hultsfreds FK drar sig ur division två. Istället kan Frödinge bli deras ersättare.

Hultsfreds FK drar sig ur division två. Istället kan Frödinge bli deras ersättare.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-12-20 18:15

HFK-damerna flyttas nu ner till division fyra. Laget får alltså inte spela vidare i trean, där de kom tvåa i år.

– Det är nytt sedan förra året. Har ett lag spelat sig till en plats i en division, för att sedan tacka nej. Då blir det konsekvenser, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Förra gången Hultsfred gick upp för att sedan tacka nej till spel i division två, så fick de börja om i samma division. Inte denna gång.

HFK ledde länge sin division tre-serie, men slutade på andra plats. I kvalet tog laget full pott och fixade en biljett till division två.

– Det hade självklart varit kul att spela i tvåan, men det går inte när det ser ut som det gör. Vi spelade hela säsongen med 16 spelare i truppen. Det är för lite. Vi har tittat på olika scenarier, men kommit fram till att det inte går, säger Marona Phalén och fortsätter:

– Nu slutar dessutom "Carro" (Caroline Phalèn) och Sandra Nilsson. Och andra viktiga spelare som Linn Frilund och Nathalie Helgesson är osäkra, säger Marona Phalén.

Utöver dem är tongivande spelare som Frida Pöder och Tilda Föghner aktuella för Vimmerby IF och eventuellt även Mathilda Hemmingsson, som var och tränade med VIF i veckan.

Har ni något på ingång?

– Ja, Julia Ingemarsson och Emma Billing är tillbaka efter barnafödande och Johanna Eriksson kommer tillbaka från HM IS. Det är bra för oss.

Marona Phalén lyfter också fram klubbens unga talanger, många födda 2004 och 2005. Spelare som bland andra Julia Johansson och Elin Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om