Knapp premiärseger för VFF

Seriefavoriten i division fyra, Västerviks FF, fick bekänna färg direkt i seriepremiären. Till slut lyckades man dock besegra IFK Tuna med 2-1. Hjalmar Grahn gjorde båda målen - det avgörande med bara tio minuter kvar

Hjalmar Grahn gjorde två mål och fixade premiärsegern för sitt Västerviks FF på måndagseftermiddagen. 2-1 slutade division 4-matchen mot IFK Tuna.

Fotboll2017-04-17 14:58

Det var kallt och blåsigt på Bökensveds konstgräsplan på måndagseftermiddagen. Men de cirka 200 åskådarna runt planen fick se fotboll som faktiskt värmde.

Chansrikt och ganska tempostarkt - och så ett hemmalag som vann. Även om det var många tillresta Tuna-supportrar som fick vända hem besvikna. För Tuna var inte långt borta att få med sig en pinne.

Matchen började illa för hemmalaget Västervik, som fick se allsvenska meriterade Oscar Möller lämna banan redan efter fem minuter.
- Jag hade känningar i ena ljumsken, berättade han.

Efter knappt tio minuters spel inledde hemmalaget målskyttet då Hjalmar Grahn blev frispelad efter en frispark.

I den andra halvleken tryckte IFK Tuna på - och även om båda lagen skapade gott om chanser var inte kvitteringen alls orättvis. Martin Carlsson kom upp högst på en hörna och nickade in 1-1 i den 75:e minuten.

Men det blev hemmalaget som fick jubla till slut. För strax efter Tunas kvittering slog Hjalmar Grahn, bäst i VFF denna eftermiddag, till igen. Den reslige VFF-forwarden lämnades hel omarkerad i straffområdet och nicktouchade in segermålet.

- Skönt att vi vann. Det var viktigt för moralen och för gruppen. Sedan är det alltid lite nervöst när det är seriepremiär, säger matchvinnare Grahn, som kunde gjort fler mål den här eftermiddagen.

- Ja, jag hade ett par bra lägen till, men huvudsaken var att vi vann.

Stefan Larsson, tränare i IFK, var såklart missnöjd med förlusten, men ändå nöjd med lagets prestation.

- Jag är stolt över killarna. De krigar i 90 minuter och visar bra moral. Jag tycker att vi tar över i andra halvlek.