Knep KM-bucklan

Det blev favorittippade Vimmerby och Gullringen som gjorde upp i den 26:e upplagan av Sparbanken Cup som är kommunmästerskap i Futsal. Matchen förblev mållös under ordinarie matchtid, men i förlängningen slog Linus Lindblom till med en och en halv minut kvar och gav sin nya klubb Gullringen segern.

Gullringens lagkapten Tobias Karlsson med bucklan som laget fick för segern i KM i Futsal 2007. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2007-01-08 07:31

Södra Vi IF stod bakom arrangemanget som lockade gott om folk till idrottshallen under söndagen. De fick uppleva mycket spänning under gruppspelet och framförallt i finalen.
I grupp A blev det väldigt hård strid om andraplatsen bakom Vimmerby IF. Frödinge behövde minst oavgjort mot Djursdala i sista matchen för att gå vidare. DSK gick dock fram till 2-0 innan Frödinge reducerade till 2-1 med en knapp minut kvar. Trots en stark forcering på slutet av FBSK vann DSK och gick därmed vidare tack vare ett plusmål bättre än Södra Vi som kom trea.
I grupp B förblev Gullringen obesegrade, även om man var pressade mot såväl Rumskulla som Storebro. I den sista och avgörande matchen om andraplatsen mellan Rumskulla och Tuna drog de förstnämnda det längsta strået och vann med 3-0.

Vimmerby IF dam hade inga som helst problem med att ta hem KM i Futsal som det numera heter. Efter totalt 13-0 mot Gullringen vann klubben mästerskapet för 25:e gången av 26 möjliga.