VFF:s chans till trendbrott – jumbon på besök

Tränaren Magnus Fält vill inte säga det rakt ut – men nog är det lite "sista chansen"-känsla över Västervik FF:s hemmamatch på torsdagen.

Magnus Fälts Västerviks FF skulle må bra av en trepoängare hemma mot Kisa på torsdagen.

Magnus Fälts Västerviks FF skulle må bra av en trepoängare hemma mot Kisa på torsdagen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-15 12:00

Brakförlusten, 6–1, mot Vimmerby i måndags var den sjätte raka matchen utan poäng för VFF. De små marginalerna blir mindre för varje nolla och förlustsviten tär givetvis på självförtroendet.

– Ja, det är lite sargat på sina håll men jag vill ändå berömma grabbarna för att de håller glöden och stämningen uppe på träningarna, säger tränaren Magnus Fält.

– Sen vill man inte att det ska infinna sig någon likgiltighet inför resultaten men där tycker jag inte att vi är. Vi tror på det vi gör men klockan tickar.

Den gör ju det. Tre lag åker ur, ytterligare ett behöver kvala, och det är just kvalplatsen som är VFF:s första mål. Upp till den är det, inför torsdagens match, fem poäng. VFF har två lag bakom sig och allra sist ligger torsdagens motståndare Kisa.

– Med tanke på att vi har hemmaplan får vi kanske stå som favoriter. Det är ett bra läge att slå dem nu, säger Fält.

– Vi behöver en "trea" för självförtroendet och vi vill inte känna att vi är avsågade inför hösten.

Sista chansen?

– Nej, det vill jag inte säga, vi hade bara fem poäng efter vårsäsongen ifjol och det är fortfarande många som gör sin första säsong på den här nivån.

Målvakten Albin Liffner visades ut senast och är således avstängd mot Kisa. Hans plats i målet tas av 17-årige Axel Tegenstam.

Livesändning

Följ matchen mellan VFF och Kisa på www.vimmerbytidning.se. Avspark sker 19:00 på torsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!