Visst gillar vi böljande, offensiv, fotboll på Sportredaktionen. Det syns inte minst i Veckans elva, som går i förbundskapten Jon Dahl Tomassons tecken. Direktiv: Full fart framåt! 3-4-3 är uppställningen.

Veckans Elva

Fotboll2024-09-16 19:00

Målvakt:

Pontus "Poppe" Holm, Södra Vi

Södra Vi har efter två imponerande segrar fått upp hoppet om nytt division 5-kontrakt. I segern mot Tjust (2–0) hade laget marginalerna på sin sida, och en storspelande "Poppe" mellan stolparna. Målvakten stod för flera kvalificerade räddningar och var matchens lirare. Håller han i den här formen kanske det kan gå vägen för SVIF.

undefined
Pontus Holm stod för ytterligare en enastående insats i SVIF-målet. Han har gjort det väldigt bra i kvalspelet. Mot Borgholm räddade han en hel del frilägen och skott.

Backar:

Emil Tapper, Gullringen

En av komponenterna i ett ruskigt starkt Gullringen-försvar, som nollade tabellettan Ekhagen. Unge Tapper var i princip felfri i defensiven och var inte blyg för att hänga med upp i anfallet när det fanns läge för offensiva utflykter.

Viktor Svensson, FBSK

FBSK ångar på i "sexan". Mot Ankarsrum kom femte raka segern, där det blåsvarta laget höll tätt bakåt. Bäst i Frödinge? Det var mittbacken Viktor Svensson som gjorde en riktigt stabil insats på mittbacksplatsen.

Arbnor Mataj, Storebro

En rejäl laginsats var det när Storebro tog en skön 1–0-seger mot Gunnebo. En som stack ut från mängden i grönvitt var Arbnor Mataj, som har sina främsta egenskaper i det offensiva spelet. Men i den andra halvleken var han en jätte i försvaret och hjälpte SIF till tre sköna poäng.

undefined
Jetmir Shehi gjorde två baljor i helgen.

Mittfältare:

Jetmir Shehi, Lojal

Den rivige mittfältaren är allt som oftast en av Lojals mest framstående lirare. Mot Tuna visade han prov på sina kvaliteter, även om det inte räckte till några poäng. Kryddade den fina insatsen med två pyts.

Mehmet Tekbas

19 raka utan nederlag. Obesegrade. Mot seriesegern? Det finns mycket som talar för det. Hjorted/Totebo stod för en stark kollektiv insats när Stjärnan besegrades relativt enkelt med 3–0. Tekbas, som så ofta spelar en huvudroll i detta H/T, spelade fram till ett mål och hängde dessutom dit en balja efter en stark soloprestation.

Isack Thuresson, Djursdala

Ska han med igen?! Jovisst. Den reslige mittfältskrigaren har fått mycket lovord den senaste tiden, och nu kommer fler. I ångestmötet mot Hultsfred var han som vanligt jobbig att möta i duellspelet. Han kombinerade det "grisiga" spelet med att visa prov på god teknik och slå fina mackor.

Qalid Adan Haji, Rimforsa

Nu är det riiiktigt nära, Rimforsa. En seger till behövs för att ta hem hela serien, och avancera till division 3. Detta efter en "femetta" hemma mot Borensberg på fredagskvällen. Teknikern Adan Haji stängde matchen innan periodpausen med två mål inom loppet av två minuter.

undefined
Ramus Bexell visade vägen hemma mot Ekhagen.
undefined
Diego "Keko" Torribio Urrutia var en av Tunas bästa spelare i helgen.
undefined
Ahmed Tarabeih gjorde hattrick i sin första start på länge för VIF.

Anfallare:

Diego "Keko" Torribio Urrutia, Tuna

Var en av det blåvita lagets bästa spelare i segern mot Lojal. "Keko" var starkt bidragande med två mål. Den första var en läcker chipp över Lojal-keepern, och det andra målet kom efter att han skjutit in sin egen retur på en straff. Var duktig i det öppna spelet också.

Rasmus Bexell, Gullringen

Inför matchen mot Ekhagen sa Bexell att han inte var skraj över motståndet för fem öre. Det syntes också på planen. Stor och stark som han är vann Bexell i princip allt i luftrummet och var dessutom lugn och klok med bollen i övrigt. Anfallaren blev stor matchhjälte med sitt nickmål.

Ahmed Tarabeih, VIF

Den snabbe liraren var tillbaka i startelvan efter en längre, och tuff, period där han bland annat råkade ut för en blodpropp i vaden. Ni kan tänka er att det var många glad VIF-läppar när Tarabeih fick visa sig från sin bästa sida igen. I krossen (9–1) borta mot Jönköpings BK slog han till med ett hattrick och en assist. En plats i vår elva är därmed given.