Komfortabel derbyseger för VIF: "Nervösa hela veckan"

Vimmerby IF bevisade på nytt att man vill tillbaka till division 1 så snabbt som möjligt. I derbyt hemma mot Tjust var det egentligen bara ett lag på planen. "Det är viktigt att göra så många mål man kan", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Segerjubel efter derbykrossen på Ceosvallen för Vimmerby IF.

Segerjubel efter derbykrossen på Ceosvallen för Vimmerby IF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-29 19:20

Nervöst och försiktigt. Så verkade det vara för Vimmerby IF i inledningen av hemmaderbyt mot Tjust under lördagen. Men när nervositeten väl lagt sig var det en styrkedemonstration av topplaget, som tog en övertygande 5–0-seger och förlängde sin fina segersvit i division 2.

– Tjejerna har varit nervösa hela veckan eftersom det är ett derby. De har haft en lagfest planerad till efter matchen också, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo. 

Även om Tjust hade två drömlägen under de första tio minuterna så var det här VIF:s match från början till slut. Stina Kägu Bragsjö, Malin Engström och Nathalie Johansson såg till att ge laget en 3–0-ledning in till halvtidsvilan med varsitt mål. 

– Det är inget skönlir från vår sida. Visst, målen är fantastiskt fina men jag vet att vi kan så mycket bättre. Tjust gör det svårt för oss och inleder jättebra. Vi ska tacka Gud för att de inte fick in ett ledningsmål i början, för då hade det blivit tungt, säger Rinaldo och fortsätter:

– Det är alltid skönt att ha en stor ledning i paus. Vi pratar om att fortsätta driva på framåt och det är viktigt att göra så många mål man kan för det kan bli en målskillnadshistoria i serien. 

I den andra halvleken prickade Kägu Bragsjö och Andrea Lundgren in 4–0 respektive 5–0 och VIF tog sin fjärde raka seger.

– Det är ju rätt bra faktiskt, det går inte att klaga. Men vi får ta en match i taget och jag är helt säker på att serien kommer att leva in i det sista. Det är bara att hålla fokus på nästa match, säger tränaren. 

Vilka spelare imponerade på dig mest?

– Stina (Kägu Bragsjö) gör en fantastisk match. Även målvakten Allis (Nilsson) fick vara inblandad mycket och det var kul att se henne. Sen så är Mia Anspach otrolig med sin fart och det är nog frustrerande och möta henne. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!