Komina lämnar VIF för division tre

Amel Komina kommer inte att spela i Vimmerby IF kommande säsong. Hans nya klubbadress blir IK Sleipner. "Vi är överens om alla detaljer", säger Mikael Celion, som är med i sportgruppen i IK Sleipner.

Amel Komina lämnar Vimmerby IF för spel i IK Sleipner.

Amel Komina lämnar Vimmerby IF för spel i IK Sleipner.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-01-02 19:22

För knappt en vecka sedan kunde Sporten berätta att IK Sleipner var på jakt efter Vimmerby IF:s innermittfältare Amel Komina. Under torsdagskvällen bekräftade IK Sleipners Mikael Celion att man nu kommit överens med Komina om ett kontrakt, något Dagens Vimmerby var först med att rapportera om. 
– Vi är helt överens nu och flyttlasset går på lördag. Vi har inte skrivit avtal än men vi är överens om alla detaljer och jobb och lägenhet är också klart. Vi har tittat på ett kontrakt som sträcker sig över två år med en option, säger Mikael Celion när vi når honom. 

Eftersom Komina inte hade något skriftligt avtal med Vimmerby IF behövde Sleipner inte ta kontakt med VIF, men ville göra det ändå. 
– Jag pratade med David (Lindgren) under torsdagen så Vimmerby vet om situationen. Det var inga konstigheter, förklarar Celion.

Komina kommer nu att spela i division tre med Norrköpingslaget.
– Vi ser honom som en tempospelare i mitten. Han är bollsäker och har de egenskaperna för att kunna samla upp och låta oss etablera ett spel på motståndarnas planhalva. Men det är också en konkurrenssituation, precis som med alla spelare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!