Det internationella fotbollsförbundet (Fifa) kommer att betala ut motsvarande drygt 1,8 miljarder kronor i prispengar i samband med VM i Australien och Nya Zeeland.
Det är tre gånger som mycket som under damernas förra VM, i Frankrike 2019.
Nytt för årets VM är dessutom att varje spelare redan från början är garanterad 30 000 dollar (motsvarande cirka 337 000 kronor). Det kan få stor påverkan, inte minst för de lite mindre fotbollsnationerna, hoppas de svenska landslagsstjärnorna.
– För oss i Sverige, som har det bra ställt, är det fina pengar absolut. Men jag sätter mig i situationen för dem från länder som kanske inte har lika mycket pengar, säger Chelseamålvakten Zecira Musovic.
– Hur mycket kommer detta att betyda för dem? En sådan summa som kanske kan försörja en hel familj, det är lite större än bara en bunt pengar.
Lång kamp
Hon får medhåll av tidigare lagkompisen Magdalena Eriksson, som nyligen blev klar för Bayern München.
– Det är en grej att pengarna har ökat, vilket de hundra procent ska, men att sedan också veta att det finns en dedikerad procentandel som ska gå till spelarna, det känns väldigt bra för min del, säger hon.
– För okej, vi i Sverige har kanske alltid haft hyfsat höga ersättningar, men nu vet man att i varenda land kommer spelarna att få sin del som de förtjänar. Det känns väldigt kul och förhoppningsvis är det också ny praxis, som vi har fått vara med om att sätta.
Milanstjärnan Kosovare Asllani konstaterar att förändringen kommit till stånd efter en lång kamp mellan spelarna och spelarfacket Fifpro på ena sidan och Fifa på den andra. Det är också ett bevis för att det lönar sig att stå upp för sin sak.
– Jag har aldrig känt att jag inte borde säga någonting. Vi har en plattform till att göra förändring. Ju fler som höjer rösten desto mer förändring kommer vi att få se, säger Asllani.
– Vi bryter barriärer inom damfotbollen, men det är inte bara vi som har gjort det, det är också generationen innan.
Ser förändring
I kombination med diskussionen om kaptensbindlarna, där Fifa till slut tog fram några alternativ som fick tummen upp av spelarna, är prispengarna ett tecken på att utvecklingen går åt rätt håll, anser de svenska spelarna.
– Ja, och det är också viktigt. För vi vill inte bråka för bråkandets skull. Vi vill ha förändring, och det är det vi har kämpat för hela den här tiden, säger Magdalena Eriksson.
– Inte bara för att bråka. Det är inte kul, liksom. Nu ser vi förändring. Allting är inte perfekt, det är fortfarande en lång väg att gå. Men när man får se förändring, att någon faktiskt försöker, då blir man glad.