Kommer våra lag kunna spela på hemmaplan?

Flera av våra lokala lag ska premiärspela i helgen. Men hur blir det egentligen för lagen som har naturgräs på sin hemmaplan? Sporten har kolla läget med några av de lag som enligt spelschemat ska spela hemma i premiären.

Hur ser det egentligen ut på några av våra lokala lags hemmaarenor så här års? Är planerna i spelbart skick?

Hur ser det egentligen ut på några av våra lokala lags hemmaarenor så här års? Är planerna i spelbart skick?

Foto: Arkiv

Fotboll2023-04-12 15:30

HULTSFREDS FK (Division 3 Dam)

Premiär hemma på Knektavallen på söndag mot Glömminge-Algutsrums IF. Så ser det ut att bli för HFK.

– Vad jag har fått till mig så ska det gå att spela. Det som är lite osäkert är huruvida det blir på A- eller B-plan. Men det ska i alla fall bli match, säger HFK-tränaren Christian Johansson.

GULLRINGENS GOIF (Division 4 Herr)

Premiären skulle spelats hemma mot Aneby SK på lördag. Så blir det inte. Lagen har kommit överens om att skjuta upp matchen, på grund av att Gullemon inte är i spelbart skick.

Så här skriver klubben på sin hemsida:

"Seriepremiären hemma på Gullemon skjuts upp pga ospelbar plan och nytt datum kommer när vi är överens om ny speldag! Som bilden visar från påskdagen så ligger det snö kvar på plan som förhoppningsvis försvinner snart så vi kan börja spela fotboll hemma igen!"

Gullringen premiärspelar istället borta mot Ölmstad, den 22 april.

undefined
Det blir ingen seriepremiär på Gullemon för Gullringen.

RIMFORSA IF (Division 4 Herr)

"Riffet" kommer att spela sin premiärmatch mot LBK Gottfridsberg på söndag. På "hemmaplan". Det blir nämligen Kisa IP som blir skådeplats för premiären. Rimforsa IF håller som bekant på att lägga konstgräs på sin ordinarie hemmaplan Hackelvallen. Det arbetet beräknas vara färdigt inom några veckor.

STOREBRO IF (Division 5 Herr)

På lördag var det tänkt att Storebro skulle ha spelat derby hemma mot IFK Tuna i en het seriepremiär. Nu sätter vädrets makter stopp för den fotbollsfesten.

– Vår plankommitté fattade beslutet på tisdagskväll. Planen var inte i tillräckligt bra skick och hållbar nog för att vi ska spela på den redan nu, säger tränaren Peter Magnusson.

Troligt nytt speldatum är istället den 16:e maj.

undefined
Peter Magnusson, tränare för Storebro IF.

DJURSDALA SK (Division 5 Herr)

DSK ställs mot Ankarsrums IS i premiären. Men det blir inte spel på Dalavallen. Lagen möts istället på konstgräset på Arena Ceos i Vimmerby på lördag.

HM IS (Divison 5 Herr)

HM IS har tänkt att spela sin serierpremiär på Hjältemon i Hjältevad på söndag, när Södra Vi IF står för motståndet. Risken finns att matchen inte blir av, om planen inte är i speldugligt skick.

– Vi försöker och hoppas att vi kan spela, men det är inte 100 procent säkert. Som det ser ut nu, så kan vi inte spela. Men det kan bli bättre, vi får se, säger Roger Olofsson i HM IS.

Vad är plan B?

– Att skjuta upp matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!