Kommunlagen möts direkt – flera derbyn väntar

Då var det spikat. Så här kommer våra lokala division 6-lag på herrsidan och våra lokala division 4-lag på damsidan att premiärspela i vår. Bland annat möts Målilla GoIF och IF Hebe i ett kommunderby i "sexan".

FBSK är tillbaka i seriespel, efter att ha dragit sig ur division 2 förra året.

FBSK är tillbaka i seriespel, efter att ha dragit sig ur division 2 förra året.

Foto: Arkivbild

Fotboll2022-02-25 14:22

Majoriteten av de lokala division 6-lagen är placerade i samma serie 2022. Det är bara Mörlunda GIF som inte lirar i "Vimmerbyserien", utan håller till i "Oskarshamnssexan". MGIF är som bekant tillbaka i seriespel den här säsongen, efter att ha varit borta i flera år. 

Mörlunda inleder med bortamatch mot Rödsle BK den 21 april.

Övriga lag MGIF får möta i serien är: BB 2001, Blomstermåla IK, Fagerhults AIK, Fliseryds IF, Fågelfors IF, Krokstorps IF och Långemåla IF.

I den andra serien får vi ett hett kommunderby direkt, då Målilla GoIF gästas av IF Hebe. Den matchen spelas också 21 april

Här är övriga premiärmatcher för våra lokala lag i division 6 Vimmerby: 

19 april: Hammarsgärde BK–SK Lojal, Frödinge/Brantestad SK–Ankarsrums IS.

21 april: Hjorted/Totebo–Virserums SGF

undefined
SK Lojal åkte ur "femman" förra säsongen och får börja om i division 6.

Smålands Fotbollförbund har även släppt spelschemat för division 4-serierna på damsidan. Frödinge/Brantestad, Gullringens GoIF, Hultsfreds FK B, Rosenfors IK och Vimmerby IF C spelar alla i samma serie. Och det blir två derbyn som rivstartar säsongen.

Så här spelar de lokala lagen i premiäromgången (25 april): Gullringens GoIF–Hultsfreds FK B, Frödinge/Brantestad–Rosenfors IK, Vimmerby IF C–IFK Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!