Kontrakten går ut – stjärntrions framtid oklar

Stina Blackstenius, Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme kan missa de tre sista omgångarna i Champions League. –Som det är nu är ingen av dem villig att förlänga sina avtal, säger Häckens sportchef Martin Ericsson till Aftonbladet.

Stina Blackstenius kontrakt med Häcken går ut i november.

Stina Blackstenius kontrakt med Häcken går ut i november.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2021-10-04 15:10

Inför tisdagens premiär i gruppspelet mot storklubben Lyon är inte allt frid och fröjd i Häcken.

Kontraktssituationen kring tre nyckelspelare är fortfarande olöst.

Mittbacken Emma Kullberg, mittfältaren Julia Zigiotti Olme och anfallaren Stina Blackstenius har samtliga kontrakt som går ut i mitten av november.

– Vi hade gärna sett att vi hade haft det här klart tidigt. Nu är de inte beredda att förlänga. De vill ha mer tid, men det finns inget konkret vi kan göra i det här läget, säger Martin Ericsson till Aftonbladet

– Det känns givet att man vill spela CL-matcher. Jag hoppas verkligen att vi hittar fram, fortsätter sportchefen.

Häcken för diskussioner med spelarna om en korttidsförlängning. Kommer parterna överens kan trion spela de tre sista omgångarna i gruppspelet, mot Benfica (hemma), Bayern München (h) och Lyon (borta).

Situationen var liknande förra året när laget gick till Champions League-spel mot Manchester City.

– Förra året blev väldigt konstigt, matcherna flyttades till december och sedan hade vi bara halva laget kvar som hade spelat hem SM-titeln. Det blev inte riktigt den värdemätaren som vi ville ha eftersom vi saknade otroligt många spelare som hade varit med hela säsongen, säger tränaren Mats Gren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!