Kontraktet är säkrat – besegrade jumbon: "Riktigt jäkla dåliga"

Det blir division 4-spel på Gullemon även nästa säsong. Borta mot jumbon Ölmstads IS vann Gullringens GoIF med 3–0, vilket gör att kontraktet är säkrat inför sista omgången. "Vi har aldrig varit oroliga", säger tränaren Daniel Wernersson.

Jesper Wärnehall och Rasmus Bexell var Gullringens målskyttar i matchen som säkrade nytt kontrakt.

Jesper Wärnehall och Rasmus Bexell var Gullringens målskyttar i matchen som säkrade nytt kontrakt.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-09-28 15:40

Jesper Wärnehall inledde målskyttet efter 22 minuters spel. Han skulle även bli tvåmålsskytt i och med hans andra balja precis innan halvtidsvilan.

Däremellan hann även anfallsesset Rasmus Bexell göra en kasse.

Fler mål blev det inte i matchen och Gullringen kan nu pusta ut rejält efter en något halvknackig säsong.

– Vi har aldrig varit oroliga. Det känns inget speciellt. Vi har haft känslan i gruppen länge att vi kommer klara det, så vi har inte varit nervösa. Det är mest skönt att ha det överstökat. 

Var det så stabilt som man kan tro?

– Ett lag försökte spela fotboll och ett gjorde det inte. De (Ölmstad) är riktigt jäkla dåliga alltså. Det finns en anledning att de står på en poäng. Bollinnehavet var säkert 90–10 till oss. Det var närmare 7–0 än 3–1.

Vilka tycker du utmärker sig för er?

– Egentligen är det ingen som utmärker sig en sån här match. Ingen gör bort sig, men ingen sticker ut. Det är så svårspelat. Det försöker bara döda tempot, det är efterslängar och sånt skit. Så vi sa bara det: "Spela av matchen och håll er i skinnet". Vi kunde lufta truppen rejält också. Matchen var avgjord så tidigt så det passade bra att låta alla spela mycket. 

Gullringen avslutar säsongen hemma mot Tenhult nästa lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!