Köpenhamn snuvades på drömpremiär

FC Köpenhamn, med Jordan Larsson i startelvan, såg ut att få en flygande start på årets Champions League-gruppspel. Men i matchens slutskede släppte danskarna in två mål och fick nöja sig med en poäng borta mot Galatasaray, 2–2.

FC Köpenhamn och Galatasaray fick dela på poängen.

Fotboll2023-09-20 20:46

FC Köpenhamn är den enda klubben från Norden som tog sig till årets Champions League-gruppspel. I premiären borta mot Galatasaray fick en svensk inleda från start (Jordan Larsson) medan två fick börja på bänken (Viktor Claesson och Roony Bardghji).

Inledningsvis var det Galatasaray som hade de bästa målchanserna. Men det var FC Köpenhamn som skulle spräcka nollan. Mohamed Elyounoussi, som är ny i Köpenhamn den här säsongen, tog emot och tryckte in danskarnas ledningsmål i den 35:e minuten.

Utvisningen förändrade allt

I den andra halvleken utökade Köpenhamn sin ledning då Diogo Goncalves rullade in gästernas andra. Köpenhamn såg ut att gå mot segern men i den 73:e minuten fick Elias Jelert sitt andra gula kort.

En möjlig väg in i matchen för Galatasaray? Svar ja.

I den 86:e minuten reducerade Sacha Boey.

I den 88:e minuten kvitterade Tete.

Galatasaray fortsatte att trycka på framåt efter det, men fick nöja sig med en poäng. 2–2 på resultattavlan i Istanbul.

Jordan Larsson blev utbytt ut i den 71:a minuten och Viktor Claesson byttes samtidigt in.

Succévärvningen frälste Real Madrid

Köpenhamn och Galatasaray spelar i samma grupp som Bayern München och Manchester United som möts 21.00 i kväll.

Kvällens andra tidiga match spelades mellan de mesta mästarna Real Madrid och Champions League-debutanterna Union Berlin. En match där Union Berlin såg ut att skrälla. Men på stopptid klev succévärvningen Jude Bellingham fram och satte matchens enda mål för Real Madrid.