Sista matchen med gänget för Koponen

Svärtinge borta på söndag blir sista matchen med gänget i Vimmerby IF. Sedan väntar ett äventyr i SSL med Täby för Greta Koponen. "Fotbollen har varit väldigt kul, men nu väntar jag otåligt på att få komma igång med innebandyn", säger hon.

Greta Koponen gör sin sista match för säsongen med VIF på söndag.

Greta Koponen gör sin sista match för säsongen med VIF på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-01 15:50

Den talangfulla Vimmerbytjejen fick chansen att spela i innebandyns högsta serie med Jönköping förra säsongen. Laget åkte ur SSL, men Koponens spel satte avtryck och väckte intresse bland andra lag i serien. Till slut föll valet på spel i Täby kommande säsong.

I väntan på det har hon dock hunnit spela fotboll i Vimmerby IF. Laget ligger tvåa i serien med en match kvar. Bortamötet med Svärtinge på söndag blir därmed sista matchen med gänget för Greta.

– Precis, den sista för den här gången, men jag stänger inga dörrar för framtiden, säger hon.

Valet att spela fotboll i Vimmerby igen är något som Greta är glad att hon gjorde.

– Det har varit riktigt roligt att få vara med igen. Dessutom har det gått väldigt bra för laget. Över förväntan skulle jag säga. Det är alltid kul att vara med i toppen och vara ett lag som alla andra vill slå.

Hur ser du på din egen roll i laget?

– Jag gillar verkligen att spela mittback. Därifrån har jag spelet framför mig och kan styra och ställa lite. 

Vimmerby är två i serien tre poäng bakom ledande Kenty. Lindö och Svärtinge jagar som trea och fyra, sex poäng bakom.

– Det hade varit perfekt att avrunda vårsäsongen med en vinst mot Svärtinge och rycka ifrån dem. Det är topp tre som gäller för att vara säkra på spel i tvåan nästa säsong.

De tuffa förutsättningarna beror på en serieomläggning till kommande säsong som Koponen tror behövs.

– Ser man på serien i år så är det väldigt stor skillnad mellan toppen och botten. Därför tror jag att det kommer bli bra med serieomläggningen så att kvalitén i division 2 höjs.

undefined
Greta Koponen etablerade sig i SSL under sin debutsäsong och ser fram emot att spela i Täby framöver.

Parallellt med fotbollen har Koponen på senare tid förberett sig för den kommande innebandysäsongen.

– Det har blivit mycket tid i gymmet på förmiddagarna på sistone. Det är fortsatt fysträning på egen hand som gäller de närmaste veckorna. Sedan flyttar jag upp till Täby i slutet av månaden och kör igång med innebandyträningen där 1 augusti.

Förväntningarna är höga i Täby inför säsongen.

– Det är en otålig väntan på att få komma igång med innebandyn. Klubben gör en riktig satsning som det ska bli kul att vara en del av. De har även värvat två tjeckiska landslagsspelare. SSL ser ganska öppen ut på förhand i år och vi ska vara och göra upp om en plats i slutspelet. Väl där finns drömmen om ett SM-guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!