Kopparslagarna brinner för sitt ÅFF

När jag frågar Almer Ljutika, ordförande för supporterklubben Kopparslagarna, om hur mycket tid han lägger på Åtvidabergs FF varje vecka, blir han helt tyst. Efter en stunds funderande, erkänner han att det nog handlar om lite mer än vad som är "normalt" för en vanlig tvåbarnsfar. - Helt klart mycket mer än ett heltidsarbete. Men vi fans lever med klubben och ÅFF är värda allt stöd de kan få.

Supporterklubben Kopparslagarna lägger mycket tid och energi på att stötta laget i sitt hjärta. Ordföranden Almer Ljutika hoppas på runt 500 ÅFF-fans på bortapremiären mot Örebro.

Supporterklubben Kopparslagarna lägger mycket tid och energi på att stötta laget i sitt hjärta. Ordföranden Almer Ljutika hoppas på runt 500 ÅFF-fans på bortapremiären mot Örebro.

Foto:

Fotboll2010-03-11 23:00


Det börjar närma sig nu. Tre dagar kvar till Åtvidabergs återkomst till allsvenskan och supporterklubben Kopparslagaren har fått in cirka 100 anmälningar till den organiserade supporterresan. Därutöver väntas ytterligare några hundra Åtvidabergare ta sig de 15 milen till Örebro med egen bil.
- Totalt hoppas vi på bortåt 500 ÅFF:are. Resultatmässigt skulle jag vara riktigt nöjd med en pinne i premiären. I och med att vi har gjort en sund och klok satsning inför allsvenskan, ska vi inte ha så höga förväntningar på vårt lag. Däremot förhoppningar, säger Almer Ljutika.
- Från supporterhåll tycker vi att ledningen har gjort helt rätt, som inte har satsat för stora pengar på återkomsten till allsvenskan. Vi har sett skräckexempel de senaste åren, där hela föreningars existens har satts på spel.
Sitt stora fotbollsintresse tog Kopparslagarnas ordförande med sig från krigets Sarajevo, då han kom till Åtvidaberg 1994. Sedan dess har han åkt känslomässig bergochdalbana i takt med ÅFF:s med- och motgångar. Den största fotbollsmässiga upplevelsen var självklart fjolårets avancemang till allsvenskan.
- Glädjen över den framgången måste man också sätta i samband med den enorma besvikelse vi upplevde året innan, då vi rasade ihop i slutminuterna mot Häcken och förlorade vår allsvenska plats. Någonstans i den bitterheten, trodde jag aldrig att vi någonsin skulle ta oss till allsvenskan. Det gjorde nästan glädjen över förra säsongens framgång ännu större.
- Att det sedan var Haris (Radetinac) som avgjorde i den sista matchminuten mot Vasalund kändes helt osannolikt. Haris hade ju knappt fått ett skott på mål under hela säsongen och är helt bedrövlig på att skjuta. Sedan får han en halvträff som studsar över tre ben och går in. Ett mästerligt skrivet manus, skrattar Almer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!