Korsbandet var av – nu har han redan opererat knät

Det har gått knappt en månad sedan han fick beskedet att främre korsbandet var av. Nu har Jetmir Shehi redan opererat knät och siktar på att återhämta sig fullt ut. "Jag är väldigt tacksam för det", säger 20-åringen.

(Genrebild)

(Genrebild)

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-12-24 17:05

Efter att ha skrivit på för division 4-klubben IFK Oskarshamn såg Hultsfredkilllen Jetmir Shehi fram emot ett nytt äventyr. Men under en träning med sitt nya lag var olyckan framme och prognosen var att främre korsbandet i det högra knät var av. 

För en del kan väntan vara lång och en operation kan dröja flera, flera månader. För Shehi tog det bara ett par veckor. Den 14 december genomförde han operationen och kan nu blicka framåt. 

– Allting har gått bra hittills. Jag har ett program som jag kör tre gånger om dagen hemma. Jag vet inte när jag kan vara tillbaka, men jag hoppas att allt går bra. Jag skyndar långsamt, säger han och tillägger:

– Jag hoppas kunna börja med att spela 45 minuter i alla fall och sedan trappa upp det med tiden. 

Vad var det som gjorde att du fick en operationstid så snabbt?

– IFK (Oskarshamn) drog i lite trådar med tränarstaben, men de hade lika gärna kunnat skjuta på det, speciellt i dessa corona-tider. Jag är väldigt tacksam för det.

undefined
Jetmir Shehi har opererat sitt knä och är igång med sin rehab.

Nu väntar en period av hård rehab med fokus på att bygga upp knät igen, för att sedan återvända till fotbollen. 

– Jag började göra övningar dagen efter att jag kom hem, så för varje vecka trappas övningarna upp. I början var det riktigt jobbigt, men nu har svullnaden gått ner. Dock har jag en del blåmärken över hela knät, säger Shehi. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!