Kosovare Asllani i OS-trupp

Vimmerby IF-fostrade Kosovare Asllani finns med i den svenska fotbollstruppen till OS i London, som startar 25 juli. En glad Kosovare ser fram emot att representera Sverige i OS. - Det kommer bli hur stort som helst, säger Asllani.

Fotboll2012-06-29 06:30

För ett år sedan petades Kosovare Asllani ur landslaget inför fotbolls-VM i Tyskland, där Sverige sedermera tog brons. Asllani, som då spelade i Linköping, dolde inte sin besvikelse över att ha ställts åt sidan av förbundskapten Thomas Dennerby den gången.
Ett klubbyte senare, till Kristianstads DFF, är Asllani tillbaka i landslaget och var ett av de mer givna namnen när Dennerby presenterade OS-truppen i onsdags.
- Jag har vetat om det par dagar nu, men det kändes så klart jättebra när jag fick beskedet av Thomas, säger Kosovare och fortsätter.
- Jag har fått en nytändning i Kristianstad, jag trivs hur bra som helst och har fått vara skadefri. Det har gått bra under säsongen och när jag fick chansen i landslaget igen så tog jag den, så jag tycker att jag har förtjänat min plats i truppen.
Kosovare har gjort fyra mål på tio matcher den här säsongen för sitt Kristianstad, som ligger femma i Damallsvenskan.

Fri roll
En viktig anledning till att Asllani trivs bra i Kristianstad är positionen som toppforward.
- Jag trivs som bäst när jag får spela med mycket boll och det får jag i den här positionen, där jag också kan söka mig ut på kanterna, så det är en ganska fri roll, berättar Asllani.
Kosovare Asllani har spelat 35 landskamper och gjort sex mål för det svenska landslaget, varav ett mål på fyra landskamper under 2012. Hon har tidigare gjort ett mästerskap, EM i Finland 2009.
- EM går nog inte att jämföra med OS, det kommer bli hur stort som helst och jag ser väldigt mycket fram emot att åka till London.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!