"Kosse" kommer hem

På lördag spelar Vimmerby IF säsongens kanske viktigaste match hemma på Vimarvallen. Då får de stöttning av damfotbollens motsvarighet till Zlatan Ibrahimovic: Kosovare Asllani. - Det var länge sedan jag såg dem. Hoppas de vinner, säger "Kosse".

Fotboll2010-09-03 06:31

En intressant höst väntar för en av Sveriges hetaste spelare. Utöver slutstriden i allsvenskan, där hennes klubblag Linköpings FC jagar SM-medalj, kan Kosovare Asllani se fram mot playoff-matcher till VM mot Danmark - och Champions League med LFC.
- Det är jättekul. Det är såna här matcher som gör fotbollen så kul. Det är matcher man vill spela.
Innan dess väntar en avstickare till hemstaden Vimmerby, där hon får agera dragplåster till mötet mellan VIF och Rödsle. Då matchen är en så kallad enkronas-match med gratis entré väntas mycket publik till Vimarvallen. Och det är klart, många ungdomar lär även lockas att få träffa "Kosse", som kanske visar upp en och annan fint för barnen.
- Det ska bli roligt att komma till Vimmerby igen. Nu har jag inte så stor koll på hur det går, men det kommer säkert gå bra för dem.

Veckans lirare i USA
Hon har ett halvår bakom sig som proffs i USA - där hon spelade i Chicago.
En vistelse som var lärorik:
- Det var nyttigt och roligt att få åka iväg och spela utomlands. Jag fick med mig otroligt mycket erfarenheter.
Vad lärde du dig?
- Fotbollsmässigt har jag framför allt utvecklat förstatouchen och andratouchen. Jag känner mig mer trygg och behandlar bollen bättre och snabbare. Det är viktigt på internationell nivå. Som person gav det mig också mycket. Det är inte så många 21-åringar som varit med om det jag var med om.
Så fick du en utmärkelse också...
- Ja, det var skoj. Jag blev utsedd till veckans lirare i USA en gång efter att ha gjort matchens enda mål mot Martas lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!