Goranci besviken på domaren och egna lagets agerande

Inte nog med att Gullringens poängtapp i derbyt mot Vimmerby bjöd in Tranås i kampen om kvalplatsen. Varningar och utvisningar i slutskedet av matchen innebär även att Gullringen har en handfull spelare avstängda till nästa match mot just Tranås. "Det är för dåligt av oss", sa spelande tränaren Karlo Goranci.

Albin Gustafsson drog på sig två varningar i tät följd och blev utvisad.

Albin Gustafsson drog på sig två varningar i tät följd och blev utvisad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-17 00:30

Det är en nedstämd Karlo Goranci som sporten möter efter den oavgjorda drabbningen i derbyt. Inte nog med att hans lag tappat 2–0 till 2–2 och viktiga poäng i kampen om andraplatsen i serien. Ett antal varningar och utvisningar som laget drog på sig i slutskedet av matchen innebär också att Gullringen kommer få klara sig utan flera nyckelspelare i nästa omgång. Då ställs de just mot Tranås på bortaplan.

– Vi tappar kontrollen på slutet och låter känslorna ta överhanden. Det är för dåligt av oss, säger Goranci som själv åkte på sitt tredje gula kort och är avstängd nästa match.

undefined
Alexander Svartz är en av fem spelare i Gullringen som är avstängda i nästa match mot Tranås.

Samma sak gäller Ricky Gustafsson, Alexander Svartz, Albin Gustafsson och Ola Lindblom. 

– Vi får inte tappa huvudet på det viset och sätta oss i en sådan situation till en avgörande match mot Tranås, säger Goranci som även riktar skarp kritik mot domaren.

– Jag fick dåliga vibbar redan innan matchen då han skickade en lång lista på krav och riktlinjer om hur han ville ha det. Det är inte Allsvenskan vi spelar i. Sedan är det en situation precis före Vimmerbys reducering till 2–1 som han missar. Ricky Gustafsson borde ha fått med sig en frispark där. Det blir den utlösande faktorn som får oss att fokusera för mycket på domaren och tappa matchen. Det är väldigt tråkigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!