Krigade till sig en poäng

Tranås AIF hade uppskattningsvis 80 procent av bollinnehavet och Storebro fick springa kopiöst mycket. Men det tog man nog gärna när resultattavlan visade 1-1 efter 90 minuter. – Tranås är ett väldigt bollskickligt lag. I dag fick vi slita, summerar SIF-tränaren per Bäckman.

Storebros anfallare Mohammed Ibrahim svarade för en stark insats i går när hans Storebro IF krigade till sig en poäng, 1-1, hemma mot Tranås FF. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2016-08-22 06:44

Dramatiken kring strecket i den nordöstra fotbollsfyran fortsätter. Mellan trean IFK Tuna och sexan Fågelfors skiljer det fyra poäng. Däremellan ligger de två lag som möttes på Bruksvallen i Storebro i går, fyran Tranås och femman Storebro.

De fem första lagen efter 22 omgångar är klara för spel i ”nya” division fyra nästa säsong. Resterande lag får kvala eller åker ner i femman.

Rättvist

Därför var betydelsen av gårdagens match riktigt stor.

Hemmalaget Storebro inledde matchen starkt och duktige Mohammed Ibrahim var nära att lyckas lobba in 1-0 redan efter ett par minuter.

Men sedan tog gästade Tranås FF över. Och som de gjorde det...

De visade upp ett härligt passningsspel där de förflyttade bollen från sida till sida och tvingade hemmalaget att jaga boll som aldrig förr – ett mönster som höll i sig hela matchen.

Dock – sett till vassa målchanser var det oavgjorda resultatet ytterst rättvist.

I den första halvleken lyckades Tranås inte skapa någon farlighet.

Storebro hade dock ytterligare ett vasst läge då Jimmy Wickströms nick reflexräddades över av Tranås målvakt i den 30:e spelminuten.

Snabb kvittering

1-0 till gästerna kom innan publiken hade hunnit sätta sig till rätta efter paus. Inhopparen Alexander Afzelius sågade sig igenom SIF-försvaret och rullade bollen förbi matchens bäste spelare – combackande målvakten i Storebro, Tomas Svensson.

Just då var det nog inte många runt Bruksvallen som hade satt en peng på Storebro. Men kvitteringen kom omgående.

Mohammed Ibrahim svarade för ett fint förarbete och levererade ett inlägg till Jimmy Wickström, som tog ner bollen, la den tillrätta för Johan ”JC” Carlsson, som behärskat skickade in bollen från straffområdeslinjen och intill målvaktens högra stolpe.

– Jätteviktigt att vi fick det så snabbt efter deras ledningsmål, säger Per Bäckman.

”Skön pinne”

Resten av matchen fortsatte som tidigare. Mycket boll för Tranås, men en del vassa kontringar för Storebro. Och det saknades sannerligen inte lägen att avgöra – inte för något av lagen.

1-1 stod sig dock tiden ut och efter slutsignalen gick det inte att ta miste på vilket lag som var gladast över poängen.

– Vilken skön pinne, tyckte Per Bäckman direkt efter matchslut. I dag fick killarna jobba riktigt hårt mot ett fint spelande Tranås.

– I och med att det nu är så jämnt runt strecket kommer den här serien garanterat leva ända in i slutomgången, siar Storebro-tränaren.