Krisen växer– ny förlust för Göteborg

Krisen växter i IFK Göteborg. Under måndagskvällen förlorade "Blåvitt" bortamötet mot IFK Norrköping med 3–0 – laget har nu förlorat 9 av 18 matcher i allsvenskan denna säsong.

IFK Göteborg förlorade det allsvenska mötet mot IFK Norrköping med 3–0.

Fotboll2023-08-07 20:51

IFK Göteborg vann sitt senaste allsvenska möte mot Kalmar – lagets första seger på elva matcher.

Men på bortaplan i mötet mot IFK Norrköping blev det återigen en tung kväll för "Blåvitt".

I början av första halvlek hade Göteborg övertaget och stod för två riktigt farliga målchanser, den bästa från Oscar Wendt i den 27:e matchminuten. Men Norrköpings målvakt Oscar Jansson var på hugget och räddade båda.

Sen slog Norrköpings Arnor Traustason till i den 32:a matchminuten och satte dit 1–0 till hemmalaget efter hörna.

Två mål på tolv minuter

Men Traustason var inte färdig för kvällen. Tolv minuter senare blev islänningen tvåmålsskytt när han satte dit sitt sjunde mål för säsongen.

– "Trassen" (Traustason) är otroligt viktig för oss. Han gör ett otroligt jobb där på mitten och sen har han gjort mycket mål nu här på sluten. Det var pricken över i:et, han är fantastisk för oss, säger Christoffer Nyman, som spelade fram till Traustasons båda mål, i Discoverys sändning.

Göteborg tappade momentum helt och spiken i kistan kom i den i 78:e matchminuten när Laorent Shabani satte dit 3–0 för Norrköping, vilket även blev matchens slutresultat.

Förlusten innebär att Göteborg fortsatt ligger på nedflyttningsplats.

– Det är för många med för låg kvalitet idag, säger IFK Göteborgs tränare Jens Berthel Askou i Discoverys sändning.

– Vi måste prestera på en högre nivå än vad vi gjorde idag.

Ny förlust för Varberg

I regnet på Påskbergsvallen blev det även försluts för Varberg i mötet med Mjällby.

Varberg hade några farliga chanser i början av första halvlek men gästerna jobbade sig in i matchen. I den 20:e minuten gav Max Fenger Mjällby ledningen när han satte dit sitt tredje mål för säsongen.

I andra halvlek blev Mjällby tilldelade straff, där David Löfquist kunde utöka ledningen. Matchen slutade 3–0 till Mjällby och Varberg ligger därmed fortsatt sist i tabellen.