Kristianstad i topp efter blixtvändning

I 53 sekunder hade Piteå ledningen borta mot Kristianstad i damallsvenskan. Sedan tryckte skåningarna på gasen och vann med 6–1.

Fotboll2021-06-27 16:02

Glädjen blev kortvarig för Piteå efter att Astrid Wemo-Larsson fixat ett ledningsmål i den tionde minuten. Kristianstad kontrade direkt och prickade in kvitteringen genom Anna Welin, inom loppet av en minut.

Därifrån släppte man aldrig greppet.

Alice Nilsson fixade ledningsmålet 13 minuter senare och i andra halvlek utökade hon också till 3–1.

Miranda Nild, Anna Welin och Sveindís Jane Jónsdóttir satte sedan de sista spikarna i kistan i matchen som Kristianstad vann med 6–1.

Skåningarna går därmed upp på tredje plats i tabellen och skuggar nu Rosengård och Häcken.

Tyngre går det för AIK som följde upp kollapsen mot Häcken (0–10) med en 0–2-förlust hemma mot Eskilstuna.

Det tog bara en kvart innan Fanny Andersson satte dit ledningsmålet för gästerna – sedan dröjde det till den 92:a innan slutresultatet fastställdes av Loreta Kullashi på straff.