Tränaren om kritiska läget: "Väldigt bekymmersamt"

Det råder både spelar- och ledarbrist i Gullringen GoIF:s damlag. Nu efterlyser tränaren Mats Söderkvist en större och tätare samverkan mellan föreningarna i kommunen. "Att fortsätta så här kommer inte hålla i längden", säger han.

Gullringens GoIF är i en tuff situation och behöver få in både spelare och ledare.

Gullringens GoIF är i en tuff situation och behöver få in både spelare och ledare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-12-18 15:55

Gullringens GoIF startade upp ett damlag på nytt inför säsongen 2018. Laget har hållit till i division 4 under alla säsonger. Frågan är om det blir ytterligare en. Laget står i en tuff situation, där man behöver få in spelare och ledare. Mats Söderkvist, som är tränare för laget, berättar:

– Jag drog i princip hela lasset själv förra året och är inte villig att göra det igen. Vi söker en assisterande tränare samt någon till. Det är ett absolut krav att för att jag överhuvudtaget ska fortsätta. Men framför allt behöver vi spelare. Just nu har vi en trupp som vi inte riktigt vet vad den består av.

Hur många spelare har ni och hur många hade ni behövt få in?

– Det är väl runt tolv spelare som jag bedömer som klara. Sen har vi ytterligare tre eller fyra som det hänger stora frågetecken över. Det är inte tillräckligt, utan vi skulle behöva få in minst fyra, fem till. Det är ett väldigt bekymmersamt läge.

Söderkvist tycker också att klubbarna i regionen och i kommunen borde kunna hitta ett bättre samarbete.

– Ja, jag har jättesvårt att se anledningen till att Vimmerby IF har tre damlag, medan vi kämpar med näbbar och klor för att få ihop en trupp. Allt bottnar i vad vi i Vimmerby kommun vill ha egentligen. Jag har sagt det förr och det är kanske som att svära i kyrkan... men varför skulle inte Gullringens GoIF kunna vara ett slags farmarlag åt Vimmerby på damsidan? Jag tror att det krävs att vi har en större förståelse och en mer öppen dialog kring hur vi kan hjälpa varandra. Att fortsätta så här kommer inte hålla i längden, tror jag. Varken på dam- eller herrsidan.

Finns det en risk för att Gullringens GoIF inte anmäler ett damlag till seriespel 2023?

– Sista anmälningsdagen är sista december och vi kommer att anmäla ett lag, det har vi sagt. Sen har vi på damsidan möjlighet att anmäla ett niomannalag, även om vi alltid strävar efter att spela elvamanna. Någon form av slutgiltigt beslut kommer väl att tas i slutet av januari eller början av februari, då vi har all fakta på bordet. 

Tränaren berättar även att man har ett gäng provspelare på gång från Kisa och Rimforsa.

– Ja, tanken är att de ska komma och provträna när vi drar igång ute på Ceos i januari. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!