Kross av nytänt Mjällby: "Ville ge tillbaka"

Första hemmamatchen sedan publikrestriktionerna lyftes bort helt. Då exploderade ett nytänt Mjällby mot Kalmar och vann med 4–0 – sedan de tre första målen kommit under de första dryga 17 minuterna. –Vi har snackat om att ge tillbaka till publiken som fått vänta, säger 3–0-skytten Elias Andersson.

Mjällbys Joel Nilsson rundar Kalmars målvakt Tobias Andersson och gör första målet i 4–0-segern.

Fotboll2021-10-17 16:57

Mjällby är på väg att säkra allsvenskt spel även nästa säsong – och laget gör det i expressfart.

Tredje raka segern, och den åttonde förlustfria matchen i följd, kom efter en tidig målexplosion.

Den stora publiken, 5 015 åskådare, hann knappt bänka sig så hade hemmalaget gått fram till 3–0.

+ Joel Nilsson blev frispelad av Viktor Gustafson, rundade Kalmarmålvakten Tobias Andersson som var ute utanför straffområdet, och rullade in 1–0 i tredje minuten.

"Bra fart och energi"

+ Två minuter senare kom 2–0 sedan U21-landslagsmannen Amin Sarr tagit ned en misslyckad Kalmarrensning på bröstet och kliniskt skjutit 2–0.

+ I 18:e minuten sköt Elias Andersson, Djurgårdslånet, 3–0.

– Första skottet för säsongen och det sitter, säger Andersson till Discovery plus.

Han förklarade den blixtrande starten med att Mjällby äntligen fick välkomna storpublik till Strandvallen.

– Vi kommer ut med bra fart och energi. Vi har snackat om att ge tillbaka till publiken som fått vänta, säger han.

"Kan bli så här"

I andra halvlek fastställde inhopparen Jacob Bergström 4–0 i den 83:e minuten för Mjällby som precis före landslagsuppehållet vann borta över Malmö FF.

Kalmar har, precis som Mjällby, haft bra form och kom till bortamatchen med fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste. Men nu var Henrik Rydströms lag chanslöst.

– Fotboll kan bli så här i bland, tyvärr hjälpte vi till ganska mycket, säger han.

Mjällby bytte tränare i början av augusti och sedan Anders Torstensson kom in har Mjällby gått från nästjumbo till elfte plats. Marginalen ned till nedflyttningsstrecket är hela elva poäng och till kvalplatsen fem poäng.

Men nästjumbon Örebro möter IFK Göteborg, på kvalplats, senare i kväll.

Mjällby har dessutom hållit nollan i 17 raka halvlekar och målvakten Carljohan Eriksson har hållit nollan i 765 minuter i rad.