Lojal krossade av serieledaren • HFK föll med uddamålet

SK Lojal krossades med hela 7–0 av IFK Västervik, och Hultsfreds FK föll med uddamålet (3–2) hemma mot IF Stjärnan. Det var med andra ord ingen rolig fredag för de bägge lagen. "Jag var rejält besviken", säger HFK-tränaren Anders Larsson.

Arkiv. Hultsfreds FK och SK Lojal förlorade sina respektive matcher under fredagen.

Fotboll2024-08-17 09:30

HFK-Sjtärnan: 2–3 (2–1)

Ledning i paus. Sen tappade Hultsfred matchen genom att släppa in två bollar i den andra akten. Såklart allt annat än önskvärt för det unga laget som kämpar på i botten av "femman".

– Vi gör en skaplig första halvlek, men den andra halvleken är för dålig. Stjärnan är fysiska och tuffa och det vet vi. Jag trodde vi var bättre förberedda men så var inte fallet. Jag var rejält besviken efter matchen, säger Hultsfreds tränare Anders Larsson när vi når honom efter matchen.

Noterbart är att uppmärksammade nyförvärvet Filip Fungmark öppnade målskyttet redan efter 15 minuters spel. HFK:s andra mål i matchen gjordes av Yassin Jalil Kader i den 36:e minuten, via en straffspark.

I och med förlusten och att Djursdala segrade i sin match innehar HFK just nu den negativa kvalplatsen.

IFK Västervik-SK Lojal: 7–0 (4–0)

Västervik inledde målskyttet i den 11:e matchminuten genom förre VIF-spelaren Jonathan Fält Öhr. Sen bara gasade de på. Och det rejält. Det hela slutade med att laget från Vena, som bara kom till spel med 13 man, fick stryk med sju bollars marginal.

Oskar Åberg gjorde hattrick för Västervik, medan Fält Öhr och Anton Vesterberg gjorde två mål vardera.

Lojal är efter helgens resultat sjua i tabellen, med 19 poäng.