Krossen håller hoppet vid liv

7-1 borta mot Emmaboda senast och 8-0 hemma mot Madesjö i lördags. Vimmerby IF har sannerligen fått igång målskyttet i damtvåan - men är det för sent? – Den där 0-0-matchen mot Runsten/Möckleby, där vi hade tio heta målchanser, känns allt mer irriterande, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Nathalie Johansson gjorde fyra av Vimmerbys åtta mål i matchen mot Madesjö. Ovan klappas hon om efter 2-0-målet. Foto: Micael Rundberg

Fotboll2016-09-12 06:24

För samtidigt som Vimmerby har börjat spruta in mål och tar de trepoängare som man måste göra, så vinner också de båda toppkollegorna Team Södermöre och Glömminge sina matcher.

VIF hoppades få hjälp av Oscarshamn i bortamatchen mot Glömminge i går kväll, men det fick man verkligen inte.

Öländskorna vann nämligen med förkrossande 6-1.

”Härlig stämning”

När två omgångar återstår att spela toppar dessa båda lag (Glömminge och Team Södermöre) tabellen med 31 poäng, följt av Vimmerby på 30. Bara ettan har möjlighet till division ett-spel nästa säsong.

I lördagens hemmamatch mot Madesjö gjorde Vimmerby det man kunde för egen del.

Redan efter fyra minuters spel gjorde VIF 1-0 och sedan rann det bara på.

–  Efter det snabba ledningsmålet fick vi en härlig stämning i laget, säger tränaren Daniel Ohlsson.

I den andra halvleken styrde VIF matchen totalt. Laget hade bra uppspelsfaser och tog snabba och kloka beslut.