Kryss för HFK i seriefinalen

Det blev varken jubel över serieseger eller sorg över gått miste om den för Hultsfred. Efter mållöst i seriefinalen mot Hultsjö avgörs allt i derbyt mot FBSK nästa helg.

Det som står i vägen för Hultsfred från seriesegern är ett avslutande derby mot FBSK.

Det som står i vägen för Hultsfred från seriesegern är ett avslutande derby mot FBSK.

Foto: Ossian Mathiasson

fotboll2018-09-23 20:32

Ettan Hultsfred och tvåan Hultsjö stod båda på 32 poäng inför denna seriefinal i den näst sista omgången. Hultsfred hade dock elva plusmål och skulle vid en seger till största sannolikhet säkra seriesegern. Att så lite skilde de båda lagen åt tabellmässigt speglades också ute på planen. Det var så tätt och jämnt det egentligen bara kunde bli.

– Det är ett väldigt spännande ställningskrig rakt igenom. Bollinnehavsmässigt var det 50/50, men de hetare lägena hade vi, menar Hultsfreds tränare Niklas Föghner.

Men det gick inte skilja på de båda lagen denna match. Efter 90 spelade minuter kom inga mål och seriefinalen slutade mållöst. Detta innebär att nu serien får sitt avgörande nästa helg – och vilken avslutande match det kommer bjudas på. HFK åker till Frödinge för ett superderby där de ska spela om seriesegern.

– Det kommer bli jättekul med två såna här viktiga matcher på rad. Vi ska fortsätta jobba med vårt lagspel så ska det förhoppningsvis gå vägen, säger Föghner och plussar Tilda Föghner, Linn Frilund, Nathalie Strande och Sandra Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!