Kryss i stormötet – Isak med makalös assist

Manchester United ledde med 2–0 i halvtid. Det räckte dock inte till mer än en poäng i stormötet borta mot Tottenham som kom tillbaka och räddade 2–2. I Liverpool stod en inhoppande Alexander Isak för säsongens kanske vackraste framspelning.

Harry Kanes Tottenham och Casemiros Manchester United fick dela på poängen i London.

Fotboll2023-04-27 23:09

Efter den blytunga 1–6-förlusten mot Newcastle i helgen gjorde Tottenham sig av med tillfällige tränaren Cristian Stellini. Ryan Mason ska i stället leda laget säsongen ut.

Han fick dock en mardrömsstart när Marcus Rashford hittade Jadon Sancho som elegant placerade in 1–0 efter bara sju minuters spel.

Sancho hade därefter en boll på mållinjen medan Unitedkeepern David De Gea fick parera en hörnnick på fint sätt.

Strax före paus hade "Spurs" ett jätteläge att kvittera när Ivan Perisic kom fri. Men i stället för 1–1 kom 2–0 då United kunde kontra.

Marcus Rashford sprang sig fri och bombade in bollen, vackert framspelad av Bruno Fernandes.

Högerbacken reducerade vackert

Tottenham snackade ihop sig i paus och kom ut mer fokuserat i den andra halvleken.

Högerbacken Pedro Porro reducerade till 1–2 bara tio minuter in med matchens vackraste mål när han nöp till på halvvolley.

Kort senare hade Fernandes en jättechans att göra 3–1 men hans chippade avslut landade på ribban.

Även Eric Dier borde gjort mål när han presenterades öppet läge från kort avstånd men hans nick gick tätt utanför.

Kvitteringen skulle komma. Med drygt tio minuter kvar kom Harry Kane loss på högerkanten och hittade en helt fri Son Heung-Min som rakade in 2–2.

Fler mål blev det inte och lagen delade poängen i huvudstaden.

Newcastle krossade bottenlaget

Tidigare passade Newcastle på att koppla ett järngrepp om en av Champions League-platserna genom att bortaslå krisande Everton med 4–1.

Trots två mål mot Tottenham senast fick Alexander Isak inleda på bänken och hoppa in när det endast återstod en kvart. Då hade Isaks ersättare Callum Wilson hunnit göra två mål men även svensken skulle bidra. Med en fantastisk soloprestation och slalomåkning serverade han Jacob Murphy ett öppet mål som inte gick att missa.

På sydkusten tog Bournemouth tre livsviktiga poäng i bottenstriden i bortaderbyt med Southampton. Marcus Taverniers mål blev matchens enda – "Cherries" vann med 1–0 och hemmalaget är fortsatt tabelljumbo.