Kulusevki målskytt – i galen match: "Njuter"

Mål och assist. Dejan Kulusevski spelade en huvudroll när Tottenham skrällvann, 3–2, borta mot Manchester City i Premier League efter en galen avslutning. –Det här är det bästa som finns i livet, säger svensken till Viaplay.

Dejan Kulusevski firas efter sitt första ligamål för Tottenham.

Fotboll2022-02-19 18:36

Dejan Kulusevki slog till redan efter fyra minuter och gjorde därmed sitt första mål för Tottenham, i sin första start.

– Jag fick reda på tidigt i veckan att jag skulle starta, jag hoppades att Conte (tränaren) inte skulle ändra sig. Men han höll kvar, och det gick bra, säger Kulusevski till Viaplay.

Men det var i matchens skälvande slutminuter som galenskapen verkligen tog fart.

Tottenham såg ut att gå mot seger med 2–1 när försvararen Cristian Romero tog med handen i straffområdet, och domaren pekade på straffpunkten.

Riyad Mahrez stegade fram, och kvitterade till 2–2 i den 92:a minuten.

– När straffen blev och de gjorde mål, så tänkte jag "det var inte såhär det skulle sluta", säger Kulusevski.

Sent avgörande

Och visst hade gästerna från London svar på tal. Kulusevski tog sig fram längs högerkanten och chippade in ett inlägg, som Harry Kane nickade i mål när matchklockan tickade upp mot 96 minuter.

– Jag fick jag en bra boll i slutet av matchen, och det bara hände. När jag såg Kane nicka in bollen, det är den bästa känslan i hela världen, säger han.

Det blev också segermålet.

– En fantastisk, fantastisk kväll. Vilken (start)debut. Jag njuter. Alla de här månaderna som varit tuffa var värt det, allt jobb jag lagt ner har varit värt det. Det här är det bästa som finns i livet, säger den tidigare Juventusspelaren.

Manchester City åkte därmed på sin första förlust i ligan sedan den 30 oktober i fjol, och nu öppnas titelstriden upp något.

Tidigare på lördagen plockade nämligen den närmsta konkurrenten Liverpool tre poäng. Nu skiljer det sex poäng mellan lagen, samtidigt som Liverpool har en match färre spelad.

Liverpool vände

De hamnade dock i ett överraskande underläge hemma mot tabelljumbon Norwich. Men ligatvåan lyckades vända 0–1 till seger med 3–1 sista halvtimmen.

I inledningen av andra halvlek drog Norwichspelaren Milot Rashica iväg ett långskott som gick i mål via en försvarare.

Men någon storartad skräll blev det inte. Stjärnorna Sadio Mané och Mohamed Salah såg till att återställa ordningen.

I den 64:e minuten kvitterade Mané på en läcker cykelspark, och tre minuter därefter rullade Salah in 2–1 efter att ha fintat bort Norwichs målvakt.

Det var egyptierns 150:e mål på 233 matcher i Liverpooltröjan.

Nyförvärvet Luis Díaz har en bra bit upp till den noteringen. Men han fick åtminstone göra sitt första mål för klubben sedan övergången från Porto. Med tio minuter kvar att spela fastställde han slutresultatet till 3–1.

Blytunga poäng

På Selhurst Park i London satt segern långt inne för Chelsea borta mot Crystal Palace. Matchen såg ut att bli mållös, men i den 89:e minuten satte marockanen Hakim Ziyech dit 1–0 till gästerna.

Samtidigt tog Arsenal tre blytunga poäng i kampen om Champions League-platserna när de vann med 2–1 hemma mot Brentford. Ynglingarna Emile Smith Rowe och Bukayo Saka stod för varsin fullträff och fixade segern för Londonlaget.

Brentford reducerade på tilläggstid, men närmare än så kom de inte.