Kulusevski: "En kniv i hjärtat"

Sverige är ute ur fotbolls-EM efter förlusten mot Ukraina i åttondelen. För Dejan Kulusevski är det en förlust som tar hårt. –När de gör mål i 120:e minuten, det var en kniv i hjärtat, säger han till TV4.

Dejan Kulusevski.

Fotboll2021-06-30 00:56

De svenska anfallstrion med Emil Forsberg, Dejan Kulusevski och Alexander Isak saknade inte lägen att avgöra EM-åttondelen mot Ukraina. Men det var till slut Ukraina som skickade in det avgörande målet i slutsekunderna av förlängningen (1–2).

Enligt Kulusevski var det Blågult som förtjänade avancemanget.

– I går sade jag att fotbollen var grym när jag kollade på Frankrike och i dag fick vi känna det själva. Jag tänker på Emils stolpe, jag tänker på Emils ribba, jag tänker på mitt skott och en till chans Alex hade, säger han och fortsätter:

– I dag hade de mer tur, vi var bättre än dem. Jag hade hoppats på straffar men när de gör mål i 120:e minuten, det var en kniv i hjärtat. Det gör allt mycket värre. Det är en sak att förlora mot ett lag som förtjänar det, men så var inte fallet i dag.

För Kulusevskis del är det första stora mästerskapet nu till ända. Det blev två assist i den avslutande gruppspelsmatchen mot Polen och startplats i åttondelen mot Ukraina.

– Alla har varit fantastiska människor det har varit en ära att spela med allihop. Jag är ledsen över att jag inte kunnat bidra mer och att vi inte lyckades vinna i dag, men sånt är livet.