Kulusevski hyllas av tränaren

Efter flytten till England och Tottenham har Dejan Kulusevski gjort succé. Svensken hyllas nu av tränaren Antonio Conte.

Dejan Kulusevski. Arkivbild.

Dejan Kulusevski. Arkivbild.

Foto: Ian Walton/AP/TT

Fotboll2022-04-04 13:06

I januari lånade Juventus ut svenska fotbollsspelaren Dejan Kulusevski till Tottenham och sedan dess har han stått för fem assist och två mål. En framspelning kom i söndagens 5–1-seger hemma mot Newcastle då Kulusevski byttes ut till stående ovationer av hemmapubliken på Tottenham Hotspur Stadium i London.

"Spurs" italienske tränare Antonio Conte försökte värva Kulusevski redan när han var ansvarig i Inter och har länge varit en beundrare av den svenska anfallaren.

– Vi pratar om en spelare som jag känner väldigt väl eftersom han spelade i Italien. Han började spela i Atalanta, sedan lånade Atalanta ut honom till Parma och då spelade han i Serie A. Han spelade på ett fantastiskt sätt, säger Conte.

Tidigare denna säsong fick Kulusevski sparsamt med speltid i Juventus men för Tottenham har han redan startat nio gånger.

– Vi pratar om en spelare som bara är 21 år gammal. Och han har fortsatt att spela på det här sättet. Han är stark fysiskt och duktig tekniskt. Jag tror att för Tottenham, är detta en fantastisk värvning för nuet och för framtiden, säger Conte.

Tottenham ligger på en fjärdeplats i Premier League med 54 poäng, upp till trean Chelsea skiljer det fem poäng.

Nästa match för Dejan Kulusevskis Tottenham är mot Aston Villa på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!