Kulusevski inbytt när "Spurs" förlorade igen

Svackan fortsätter för Tottenham. Dejan Kulusevski startade matchen mot Wolverhampton på bänken, men byttes in efter en knapp halvtimme. Dagens 0–2-förlust är klubbens tredje raka.

Tottenham förlorade mot Wolverhampton.

Tottenham förlorade mot Wolverhampton.

Foto: David Cliff/AP/TT

Fotboll2022-02-13 17:10

Dejan Kulusevski inledde på bänken, men byttes in i den 28:e minuten i mötet där Tottenham förlorade mot Wolverhampton på söndagen.

I den sjätte minuten gjorde Wolverhampton 1–0 och drygt tolv minuter senare utökade de ledningen till 2–0.

Svensken, som är utlånad från Juventus i 18 månader, byttes in drygt tio minuter efter det andra målet och drog på sig ett gult kort under matchen. Det gula kortet kom efter en situation i den 71:a minuten när Kulusevski skulle ta tillbaka bollen och drog ner en Wolverhamptonspelare.

Tottenham jagade ett reduceringsmål i andra halvlek och Kulusevski fick bland annat ett bra läge – men sköt tätt utanför mål.

Tottenham ligger på en sjunde plats i Premier League. London-klubben har tre raka förluster i ligan och härnäst väntar serieledaren Manchester City på bortaplan.

Fjärde raka för Liverpool

För Liverpool fortsätter segertåget och laget tog sin fjärde raka vinst i mötet mot Burnley. I Liverpool var Sadio Mané tillbaka efter ha vunnit afrikanska mästerskapen tillsammans med Senegal.

Inledningsvis bjöds det på chanser åt bägge hållen och trots att det var Burnleys nyförvärv Wout Weghorst som hade bästa chansen var det Liverpool som tog ledningen.

Målet kom efter 40 minuter och det var Fabinho som tryckte in sin egna retur.

– Allt i dag var upplagt för att vara ett bananskal för oss. Bollarna i luften var så knepiga att försvara eftersom att vindarna kom från alla håll. Vi spelade utifrån omständigheterna snarare än att lida av dem, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp enligt AFP.

Trots att Liverpool hade flera bra lägen i andra halvlek slutade matchen 1–0 till Liverpool.

Resultatet innebär att Liverpool ligger kvar på andraplatsen i Premier League och har nio poäng upp till serieledaren Manchester City – som har spelat en match mer.

– Det är nio poäng och sen är det tolv eftersom att City för det mesta spelar före oss. Det här är riktigt svåra matcher. Det är därför vi inte tänker på ligatiteln, fortsätter Jürgen Klopp.

Härnäst möter Liverpool Norwich den 19 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!