Kulusevski om transferväntan: "Varit jobbigt"

Väntan har varit lång – och jobbig. Men lagom till tisdagens viktiga EM-kval mot Österrike har Dejan Kulusevski framtiden klar för sig. Det blir en fortsättning i Tottenham. –Det är skönt nu när allt är klart, säger stjärnan.

Dejan Kulusevskis övergång till Tottenham är äntligen klar.

Dejan Kulusevskis övergång till Tottenham är äntligen klar.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Fotboll2023-06-18 14:52

De senaste ett och ett halvt åren har anfallaren Dejan Kulusevski varit utlånad från Juventus till Tottenham.

Att Londonklubben har velat få till en permanent övergång har länge varit känt, men det var först på lördagskvällen som allt blev klart.

Kulusevski köps loss för motsvarande omkring 350 miljoner kronor, kontraktet med Spurs sträcker sig till 2028.

Besked på läktaren

Att affären gick i lås innan tisdagens hyperviktiga EM-kval borta mot Österrike tycks vara viktigt för Kulusevski, för han erkänner villigt att den senaste tidens limbo om hans framtid har tärt på honom.

– Det är klart att det har varit jobbigt. Man vill ju veta var man ska bo. Det har varit jobbigt, men det är en del av livet. Jag har försökt att inte tänka på det, men det är skönt nu när det är klart, säger han.

Kulusevski berättar att han själv fick beskedet om att Tottenham och Juventus var överens då han satt på läktaren och tittade på Sveriges 4–1-seger mot Nya Zeeland för ett par dagar sedan.

– Det kändes konstigt. Det tog ju så lång tid, men när det väl hände gick det snabbt. Det tog ett tag att landa i det, men nu känns det bättre, säger han.

– Jag har varit på lån i ett och ett halvt år. Nu ser jag fram emot att få bygga en framtid i London.

"Press på oss"

Österrike spelade 1–1 mot Belgien i lördagskvällens kvalmatch, ett resultat som innebär att Sverige nog är tvunget att ta poäng på tisdag för att inte hamna på efterkälken i kampen om platserna till EM nästa år. Det är Kulusevski medveten om.

– Pressen är på oss, men det är en grej man måste leva med. Det är en viktig match på tisdag, vi måste få med oss resultat, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!