Kulusevski räddade poäng: "Otrolig prestation"

Efter tre raka nederlag fick Tottenham med sig en poäng i Premier League. Kvitteringshjälten mot Manchester City: Dejan Kulusevski. "Det var en otrolig prestation", säger svensken efter 3–3-matchen.

Dejan Kulusevski nickar in 3–3 och räddar poäng till Tottenham.

Fotboll2023-12-03 19:41

Den svenske landslagsspelaren inledde och avslutade bortamötet med Manchester City bra.

Och Dejan Kulusevski sparade det allra bästa till sist.

I 90:e minuten tryckte han bort Nathan Ake i en luftduell och fick sedan se nicken gå via ribban och in till 3–3.

"Det var en otrolig prestation och vi måste spela så hela säsongen. Jag är verkligen stolt över killarna", säger 23-åringen enligt Sky Sports.

Bra start

För Tottenham var det ett efterlängtad mål.

Klubben har på sistone haft det tufft i Premier League, där matcherna mot Chelsea, Wolverhampton och Aston Villa gav en förlustrad i ligan.

Londonklubben fick dock en ljus och lovande start i Manchester.

Redan efter nio minuter vann Son Heung-Min löpduellen mot Jeremy Doku och fick in 1–0, ett mål som Kulusevski i högsta grad var delaktig i.

Sydkoreanen var dock inte bara lyckosam i Manchester.

Tre minuter efter säsongens nionde ligamål såg han till att även hemmanollan spräcktes. Då lagkaptenen inte hann undan och fick frisparken från Julián Álvarez på sig resulterade det i ett snöpligt självmål.

Kulusevski kvitterade

Álvarez var drygt 20 minuter senare inblandad i målet som gav City 2–1.

Han fick bollen av Doku och serverade sedan Phil Foden ett bra läge som engelsmannen förvaltade väl genom att placera in bollen bakom målvakten Guglielmo Vicario.

Giovani Lo Celso kvitterade efter 69 minuter och Jack Grealish såg till att City åter tog ledningen i 81:a minuten.

Men sedan visade Dejan Kulusevski kraft och precision, då han mötte inlägget från Brennan Johnson och räddade poäng för Tottenham.