Kulusevskis miss bakom Juventus poängtapp

Dejan Kulusevskis felpassning blev kostsam. Juventus lyckades inte täppa till gapet till toppkonkurrenterna efter 2–2-matchen mot bottenlaget Torino. –Som vanligt gör vi livet svårt för oss själva, säger tränaren Andrea Pirlo

Zlatan Ibrahimovic spelar från start för Milan.

Fotboll2021-04-03 11:33

Juventus fick visserligen ett tidigt ledningsmål sedan Federico Chiesa stormat in i straffområdet och skickat in bollen mellan benen på Salvatore Sirigu. Men nedflyttningshotade Torino lyckades ta sig tillbaka i matchen efter två mål från Antonio Sanabria.

Det senare kom efter en riktig bjudning från Dejan Kulusevski. Sanabria snappade upp svenskens slarvigt slagna passning och prickade in ledningsmålet från snäv vinkel.

– Misstag händer oavsett om du är spelare, tränare eller domare. Det kan saknas lite skärpa efter landslagsuppehållet, men vi har inte råd att slappna nu, säger Andrea Pirlo enligt Football Italia.

Juventus gick mot en chockförlust i derbyt, men fick med sig en poäng efter att Cristiano Ronaldo satt dit en straff i den 81:a minuten.

Kan tappa långa sviten

Juventus, som hackat under säsongen, ser ut att tappa sin långa svit på nio raka Serie A-titlar. Laget ligger på fjärde plats i tabellen med 56 inspelade poäng, tolv poäng bakom Inter som besegrade Bologna med 1–0.

Tidigare under lördagen var Zlatan Ibrahimovic och Milan nära en kostsam förlust hemma mot Sampdoria. Men svensken var inblandad i anfallet som avslutades med ett kvitteringsmål och en räddad poäng. Matchen slutade 1–1.

Ibrahimovic fanns med från start, men mycket av tiden ägnades inledningsvis åt försvarsspel. Sampdoria skapade mycket i offensiven, hotade ofta och Milanmålvakten Gianluigi Donnarumma svarade för några vassa räddningar.

Ropade på straff

Zlatan Ibrahimovic hamnade i centrum i den 43:e minuten när han gick omkull i straffområdet efter en duell med vänsterbacken Tommaso Augello. Svensken och Milan ville ha straff men man fick inget gehör hos domaren.

I 57:e minuten skulle i stället Sampdoria – som saknade skadade Albin Ekdal – ta ledningen. En felpass av Theo Hernandez snappades upp av Fabio Quagliarella. På ett tillslag sköt anfallsveteranen in bollen över Gianluigi Donnarumma och in i mål.

Strax efteråt fick dock Adrien Silva sitt andra gula kort och Sampdoria fick försöka att stå emot Milans kvitteringsjakt med en man mindre på planen.

Den uppgiften klarade man fram till 87:e minuten.

Stolpträff på slutet

Zlatan Ibrahimovic drev upp bollen från mittplanen innan han lirade fram Franck Kessie. Kessie fick i sin tur fram bollen till Jens Petter Hauge till vänster i straffområdet. Med en snabb vickning åt höger skapade han sig själv yta och kunde placera in kvitteringen.

Milan tryckte på ordentligt på slutet och var bland annat en stolpträff av Kessie från ett ledningsmål.