Vimmerbys nyckelspelare fick infektion efter operation

I två år hade han tryckt på om att han ville operera halsmandlarna. Till slut fick Ahmed Tarabeih sin vilja igenom. Nu har det gått över en vecka efter operationen – och han ångrar sitt val: "Jag fick infektion efteråt och har bara ätit lite potatismos".

Ahmed Tarabeih är medtagen efter sin halsoperation och kommer vara borta spel i minst ett par veckor framåt.

Ahmed Tarabeih är medtagen efter sin halsoperation och kommer vara borta spel i minst ett par veckor framåt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-13 17:11

I början av vårt samtal är det en aning svårt att höra vad Vimmerbys nyckelspelare säger. Ahmed är rosslig i rösten och han pratar lite tyst. Det har sin givna förklaring.

– Det är nästan först nu som jag kan prata. Det var några dagar där som jag fick kommunicera via SMS. Det gjorde så ont i halsen. Om jag hade vetat att det skulle bli så här och att det skulle göra så ont hade jag aldrig opererat mig.

Anledningen till operationen var att Tarabeih under flera år dragits med halsproblem med återkommande infektioner.

Han såg ingen annan utväg än att det måste åtgärdas.

Till en början verkade allt bra efter operationen.

– Jag fick vara kvar på sjukhuset några timmar, sen åkte jag hem samma dag. Men ganska snart förstod jag att något var fel. Jag var tvungen att åka tillbaka dit och sen blev jag inlagd i fyra dagar. Det är tydligen inte normalt för den här typen av operation. Om jag förstår det rätt så hade jag fått en kraftig infektion i såret, men ingen visste riktigt varför, säger Ahmed Tarabieh och blir tyst för en stund. 

Sedan säger han att han blev jätteorolig när han varken kunde äta eller knappt prata.

– Jag fick antibiotika, men det var inte tillräckligt starkt. Jag märkte ingen förbättring. Till slut fick jag morfin.

Det gick så långt att han hade starka planer på att söka vård utomlands då han ansåg att inget hjälpte, men nu har han märkt en förbättring och kommer inte att göra det.

– Det är väl först nu som jag känt att det har vänt. Nu har jag även lämnat sjukhuset och kommit hem till Hultsfred. Men jag känner mig helt uttorkad och har bara kunnat äta några matskedar potatismos. Jag har också svårt för att dricka vatten eftersom det gör ont.

Tarabeih berättar att han ska äta antibiotika i ytterligare några dagar. I fredags var han också på återbesök till sjukhuset för att kolla om såret i halsen har läkt.

Någon fotboll är inte aktuellt för honom än på ett tag.

– Läkaren sa att jag måste lugna mig och att det måste få ta några veckor för kroppen att återhämta sig eftersom jag knappt ätit och druckit. Jag kan tänka mig att det dröjer tre-fyra veckor innan jag är tillbaka, minst.

Trots att han är medtagen och har ont så vill han gärna se Vimmerbys match mot Myresjö i helgen.

– Om jag orkar så ska jag se matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!