Kvalspel väntar för VFF

Västerviks FF behövde Fågelfors hjälp att knipa seriesegern och därmed direkt avancemang. Fågelfors orkade dock inte stå emot mer än i 40 minuter mot seriesegrarna från Öland, Glömminge. Då spelade VFF:s klara 4-0-seger hemma mot Kalmar Södra mindre roll.

Fotboll2017-09-30 15:47

Ett ganska väntat scenario. VFF gjorde sitt med råge mot ett formstarkt Kalmar Södra. Att nästjumbon Fågelfors skulle sno poäng från ett Glömminge med vittring på seriesegern var osannolikt.

VFF fick en bra start på matchen mot Kalmar Södra. Petter Olovsson skarvade in ledningsmålet efter en dryg kvart och Jimmy Svensson placerade in 2-0 läckert tio minuter senare. Fokuset hos den drygt 200 man stora publiken på Bökensved förflyttades mer och mer till händelsera på Hyltamalm i Fågelfors.

Christopher Sjöblad satte 3-0 i mitten på andra halvlek och VFF var klart bättre och hungrigare än sina gäster, som oavsett utfall i matchen hamnar i tabellens mitt.

Love Bertilsson blev nedriven i straffområdet i matchens slutskede. Den efterföljande straffen missades av Fredrik Lindhe - dock stötte Kliton Bakiu in 4-0 på returen.

Glömminge fick in ledningsmålet strax innan paus och fyllde på med tre till i den andra halvleken. Fågelfors fick också två spelare utvisade.

Därmed förlängs säsongen för VFF - som nu har ett rafflande kvalspel att fokusera på. Kvalspelet spelas som ett gruppspel med 4 lag per grupp, där gruppsegraren är klar för spel i division tre säsongen 2018. I måndagens tidning kommer vi att bena ut exakt hur kvalspelet ser ut.

Fakta, VFF-Kalmar Södra:

Första halvlek: 1-0 (17) Petter Olovsson, 2-0 (27) Jimmy Svensson (Kliton Bakiu)
Andra halvlek: 3-0 (60) Christopher Sjöblad, 4-0 (91) Kliton Bakiu (Fredrik Lindhe)