Kvartsamtal efter derbyt – nu visade laget karaktär

3–0-underläge med drygt 20 minuter kvar att spela. Då tog Hägerstads IF tag i matchen och såg till att få med sig en poäng hem från bortamatchen mot BK Kenty. "Vi körde över dem rejält sista halvtimmen", säger HIF:s Jesper Wahlström.

Jesper Wahlströms Hägerstad stod för en stark upphämtning.

Jesper Wahlströms Hägerstad stod för en stark upphämtning.

Foto: Dennis Petersson

Fotboll2022-06-02 12:00

När Hägerstads IF förlorade division 5-derbyt borta mot Kisa BK för några veckor sedan var Jesper Wahlström besviken på inställningen och uppträdandet hos sitt lag.

Det resulterade i en form av kvartsamtal, där man rensade luften. Och det verkar ha givit resultat, åtminstone när det kommer till inställningen.

I torsdagens bortamatch mot Kenty visade laget styrka, när man hämtade upp ett 3–0-underläge.

– Ja, det visar verkligen på karaktär när vi hämtar upp det med så lite tid kvar att spela. Det ger hopp inför framtiden, säger Jesper Wahlström.

Kentys 3–0-mål kom i den 55:e minuten och där och då såg det mörkt ut för gästerna. Två snabba reduceringar, i den 69:e och 72:a minuten, gav verkligen hopp. Adam Bäckstedt och Arvid Borell stod för fullträffarna.

– Vi hade lite för stor respekt för Kenty i början och klev inte riktigt in i det. I paus ligger vi under med två mål men pratar om just det, att Kenty inte är så jäkla bra. Plötsligt hände något och sen kör vi över dem rejält sista halvtimmen, säger Wahlström.

I den 89:e minuten tilldömdes Hägerstad en straff. Den förvaltade Arvid Borell och ordnade en pinne för HIF.

– Vi har några riktigt bra lägen att till och med göra ett segermål. Men man får vara nöjd med en poäng i en tuff bortamatch.

Tvåmålsskytten Borell var bäst i Hägerstad.

– Han gjorde nog sin bästa match för i år, säger Jesper Wahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!