Laddar om efter guldet: "Avsluta snyggt och bra"

Från guldfirande till Champions League-avslutning borta mot Juventus. Inga problem, tycker Malmö FF:s landslagsback Martin Olsson: –Det är bara att gå ut och njuta. Vi måste avsluta det här snyggt och bra.

Martin Olsson efter SM-guldet i lördags. Arkivbild.

Martin Olsson efter SM-guldet i lördags. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2021-12-07 17:00

Fyra dygn efter SM-guldfesten hemma i Malmö är det dags för MFF att knyta ihop en framgångsrik säsong.

Champions League-platsen var kronan på verket även om resultaten där kanske inte gett upphov till några större utsvävningar. Nu ska punkten sättas mot Juventus på bortaplan i Turin.

– Jag tycker vi har gjort bra ifrån oss i hemmamatcherna, men vi hade velat göra det mycket bättre i bortamatcherna. Det är bra för erfarenheten inför nästa år om vi går till Champions League igen, säger Olsson på en digital presskonferens.

"Har varit grymt"

Ytterbacken kom från Häcken till MFF under sommaruppehållet och kan inte klaga på utvecklingen.

– Det har varit grymt, jag har alltid velat spela i Champions League. Ser man det så kan det inte bli bättre, Champions League och SM-guld.

Backkollegan Niklas Moisander lyfter fram upplevelsen kring SM-guldet i lördags.

– Jag har vunnit mästerskap tidigare, men att fansen kommer in på planen var ganska coolt. Det visar hur stort fotboll är i Sverige, säger han.

Malmö FF, klar som gruppjumbo, tog sin första CL-poäng och gjorde sitt första mål i senaste hemmamatchen mot Zenit S:t Petersburg (1–1). En match som ändå slutade på ett frustrerande sätt när gästerna kvitterade på en omdiskuterad straff på tilläggstid.

Skickar en hälsning

Nu väntar ett Juventus som kan lugga Chelsea på gruppsegern och vann med 3–0 i Malmö. Men den italienska storklubben har haft det motigt i ligaspelet och i helgen hamnade anfallsstjärnan Alvaro Morata och tränaren Massimiliano Allegri i en hård ordväxling.

– Det händer ganska mycket i fotbollen och man kan tjafsa någon gång med tränaren, det är inte så stor grej, man går vidare ganska snabbt. Det stör säkert inte laget, säger Martin Olsson.

Han hade hoppats få möta landslagskompisen Dejan Kulusevski, men den svenske anfallaren missar matchen sedan han opererats för en akut bihåleinflammation orsakad av tandproblem.

– Oj då, jag får skicka i väg ett sms att han ska krya på sig. Vi snackade under förra samlingen att vi skulle försöka ses, säger Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!