Laddat jumbomöte – Vimmerbys nyckelspelare är avstängd

I det utsatta läge Vimmerby IF befinner sig finns inga lätta matcher – det finns bara varierande grad av tufft. Imorgon tar sig laget an kollegan under nedflyttningsstrecket, IFK Hässleholm, i vad som sannerligen är en vital match.

Abdulrhman Kharma, Vimmerbys överlägset bäste spelare denna säsong, missar morgondagens viktiga match mot jumbon IFK Hässleholm. Foto: Roelof Stroetinga

Abdulrhman Kharma, Vimmerbys överlägset bäste spelare denna säsong, missar morgondagens viktiga match mot jumbon IFK Hässleholm. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Fotboll2017-08-26 12:30

Tränare David Lindgren, vars uppgift är att förbereda och lotsa laget igenom det här stålbadet, har fortsatt tilltro till sin laguppställning. Som ju fyllts på med nödvändig energi den senaste veckan. Mittbacken Emil Herge har anslutit – och visade redan i sin första träning att han kommer att bli en tillgång.
– Man kunde se direkt att han tillför egenskaper vi saknat. Dels som ledare men framför allt i sitt försvarsarbete. Han har en fin vänsterfot och ser spelet på ett bra sätt, säger David Lindgren.

Pangsmällen mot Lunds BK förra veckan (0-8) är lagd till historien och man har i veckan laddat om. Jumbon IFK Hässleholm, som skrapat ihop elva poäng på 18 matcher, på bortaplan. Läge att gå på knock?
– Det är fortfarande spelet utan boll som kommit i första hand. Vi vet att vi kan spela en fin offensiv fotboll men för att kunna göra det måste man vara trygg i försvarsarbetet, det har vi inte varit den senaste tiden.

Vimmerby får med största sannolikhet tillbaka André Nunes och Ted Åström Åberg i försvaret medan Jonathan Fält-Öhr utgår.
– Det finns några frågetecken kvar, så någon elva är inte helt färdigställd. Fält-Öhr fick lite ont i kroppen, inte just i foten, efter matchen senast så han är inte tillgänglig.

Dessutom är Abdulrahman Kharma avstängd.
– Det är olyckligt och innebär att vi får justera lite i vårt spel.

Kharmas avstängning tas givetvis emot med glädje i Hässleholmslägret.
– Han var avstängd mot oss i vårmötet också, kommer jag ihåg. Den innerbacken som spelade mot oss, som var duktig, har jag heller inte sett till på ett tag, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson.

Nilsson åsyftar Sebasthian Svensson, som ryktas få släppa alla förhoppningar om spel denna säsong på grund av sin fotskada.
– Vi får se hur det blir framöver men han kommer inte att vara med imorgon i alla fall, säger Lindgren.

För IFK Hässleholm väntar två tunga matcher. Först VIF sedan Nybro, som ju är närmaste lag på säker mark. Upp dit har IFK sex poäng.
– Vi går in i matchen mot VIF med en positiv känsla efter segern senast (4-2 borta mot Lindsdal) och har här på hösten visat upp bra prestationer. Det är en god stämning i klubben trots tabelläget och vi har absolut inte gett upp säsongen på något sätt, säger Nilsson.

Som har en i stort sett skadefri trupp att laborera med.
– Det är en jätteskillnad mot våren, då var det enormt manfall i nästan varje match. Nu har vi en helt annan konkurrenssituation och mycket högre kvalitet på träningarna.

Vad väntar du dig för typ av match?
– Det är svårt att snacka bort att det är ett jumbomöte. Av det jag har sett av Vimmerby tidigare så väntar jag mig en jämn match på alla sätt. Deras omställningar var farliga senast vi möttes, även om vi hade det mesta av bollinnehavet, avslutar Daniel Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!