Läge att vinna för Gullringens GoIF

Gullringens GoIF söker ett trendbrott. Mot Höreda GoIF bör det finnas bra chanser till det. "Vi måste vinna matchen", säger Daniel Ohlsson, tränare i Gullringen.

Gullringen fick jubla i förra mötet mot Höreda. Då vann laget med 5–0.

Gullringen fick jubla i förra mötet mot Höreda. Då vann laget med 5–0.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-06-27 17:38

En tuff period utan vinster har gjort så att Gullringen sjunkit rejält i tabellen. Fem raka bataljer som inte resulterat i någon vinst, inklusive storförlusten med 5–1 senast mot Västerviks FF, och laget är nu bara två poäng ovanför negativt kval.

Tränaren Daniel Ohlsson berömmer ändå sitt lag:

– Jag måste hylla hela laget. Trots den senaste tidens resultat är det ändå bra humör, och vi har mer folk på träningarna som ökar konkurrensen i truppen ytterligare. Vi har byggt upp en bra sammanhållning de senaste säsongerna.

Ett ypperligt läge att plocka med sig tre poäng väntar imorgon för Gullringen, som besöker Höreda som ligger näst sist i tabellen. När lagen möttes på Gullemon i säsongens andra omgång vann Gullringen med hela 5–0.

– Vi får inte slappna av. Vi kanske inte kommer in med det bästa självförtroendet men vi måste bara vinna matchen, säger Ohlsson.

En vinst vore kanske väldigt skönt för att skapa lite utrymme nedåt också?

– Vi kommer inte bli inblandade i någon bottenstrid. Det finns inte på min världskarta.

Det är en något sargad trupp som gör resan till den viktiga matchen mot Höreda. Linus Lindblom, Anton Palmér och Jonatan Carlsson kommer inte till spel för Gullringen.

– Linus fick problem med knät i tisdags och har försökt jogga efteråt men det går inte, och Anton har varit sjuk under veckan. Jonatan är inte heller aktuell (knäskada). Han har inte kunnat träna så han kommer inte till spel. Annars räknar jag med att alla är tillgängliga, säger Daniel Ohlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!