Läge för första trepoängaren: ”Visste att det skulle ta tid”

Gullringens GoIF har fått en, på flera sätt, haltande start på division fyra–säsongen. Efter fyra matcher står nästjumbon utan trepoängare. I kväll tar man emot sist placerade Trekanten. Läge för första segern då?

Johan Hermansson Liström är tveksam till spel mot Trekanten i morgon kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Johan Hermansson Liström är tveksam till spel mot Trekanten i morgon kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Fotboll2017-05-15 17:00

En stor anledning till Gullringens kräftgång kan stavas skador och sjukdomar. Peter Hellenstierna, tränare för Gullringen, vill inte gömma sig bakom det, men medger att det har spelat in.
– Vi visste att det skulle ta tid för oss att komma ihop. När sedan alla var på gång tillbaka så får vi nya bakslag, suckar han.

I fredags tog man emot Västerviks FF på Gullemon. Förutom förlust med 3–0 fick man Johan Hermansson Liström skadad efter en, enligt Hellenstierna, ful stämpling.
– Det påverkar i flera led. Vi fick kasta om på fyra–fem positioner när han utgick i paus. Det var ett illrött kort. Men det är inget att göra åt, vi hoppas att sånt jämnar ut sig under en säsong och att vi får igen det.

I matchen mot VFF menar Peter att man uppträdde stabilt i spelet, men att det slarviga försvarsspelet vid fasta situationer kostade dem matchen.
– I spelet släpper vi inte till särskilt många klara chanser sett över 90 minuter, men samtidigt måste vi rätta till vårt försvarsspel och vara fokuserade hela tiden.

På tisdagen är det match mot Trekanten, jumbo i tabellen. Det enda lag, förutom just Gullringen då, som fortfarande inte vunnit.

Hemmaplan mot jumbon. Slagläge, Peter?
– Det viktigaste för oss är att vi tar tre poäng och får lite vind i seglen. Sedan vilka vi möter eller hur det ser ut är mindre viktigt.
– Självklart kommer vi att gasa på. Det måste vara ambitionen i slutändan.

I senaste matchen saknades nyckelspelare Ola Lindblom som låg hemma med feber. Peter Hellenstierna är inte säker, men kraftigt hoppfull, att han får tillbaka Lindblom till kvällen.
– Vi ska bena ut allting ikväll (läs måndag). Förhoppningsvis får vi positiva besked från några stycken, avslutar Hellenstierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!