Lagerbäck i samtal med Island

Lars Lagerbäck för samtal om en återkomst till det isländska landslaget. I helgen träffade han landslagsledningen. –Vi försöker hitta en lösning, säger förbundskapten Arnar Vidarsson.

Lars Lagerbäck för samtal om en återkomst till det isländska landslaget.

Lars Lagerbäck för samtal om en återkomst till det isländska landslaget.

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Fotboll2021-01-19 19:00

Island har knappast glömt svensken som satte landet på den internationella fotbollskartan.

Lagerbäck tog Island till en sensationell kvartsfinal i EM-slutspelet i Frankrike 2016.

Då följde så gott som varje islänning sitt landslag. Nu kan det bli en återförening. Förbundskaptenen Arnar Vidarsson bekräftar för isländska medier att han vill få in Lagerbäck i ledarstaben och att samtal förs.

– Det finns ingen överenskommelse, men jag och Eidur (Gudjohnsen, assisterande förbundskapten) träffade Lars i helgen och ska träffa honom igen nu i veckan. Vi försöker hitta en lösning. Vi är väldigt angelägna om att få in Lars, säger Vidarsson enligt Aftonbladet som hänvisar till DV.

Enligt Vidarsson är Eidur Gudjohnsen, tidigare landslagsstjärna, mycket angelägen om att få med Lagerbäck, som fick lämna förbundskaptensjobbet i det norska landslaget efter playoff-missen till EM.

– Eidur känner honom bäst. Han anser att Lars kan bidra med många saker; det handlar inte bara kunskap och erfarenhet utan också om att han känner till omgivningen, alla personer runtom laget samt flera av spelarna. Vi är som sagt väldigt sugna på att få hit honom, säger Vidarsson.

– Eidur och Lars har en mycket bra relation sedan tidigare, nu handlar det om att lägga upp en plan och hitta en tydlig roll åt Lars, säger förbundskaptenen.

Island missade sommarens planerade EM-slutspel efter en smärtsam förlust mot Ungern i Budapest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!