Lagerbäck om dispyten: "Gick över gränsen"

Lars Lagerbäck berättar nu om dispytet med den norske landslagsspelaren Alexander Sørloth. "Jag har aldrig tidigare varit med om att en spelare gått över gränsen på det här sättet", säger förbundskaptenen. –Jag har aldrig sagt att någon i tränarteamet är inkompetent, svarar anfallaren.

Norges förbundskapten Lars Lagerbäck. Arkivbild.

Norges förbundskapten Lars Lagerbäck. Arkivbild.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

Fotboll2020-10-22 11:45

Det var i samband med den senaste landslagssamlingen som Lagerbäck hade ett hett gräl med Alexander Sørloth. Anfallaren var förbannad på Lagerbäck för taktiken i playoffmatchen mot Serbien, som Norge förlorade med 1–2.

"Jag kan ta att det finns oenighet gällande fotboll. Men Alexander kom med anklagelser som inte handlade om hur vi spelar fotboll, som gick ut på att Per Joar Hansen och jag är inkompetenta som tränare både ledarmässigt och fotbollsmässigt", säger Lagerbäck i ett uttalande från Norges fotbollsförbund.

Är självkritisk

"Efter 30 år i internationell fotboll har jag aldrig upplevt att en spelare gått över gränsen på det här sättet."

Förbundskaptenen är också självkritisk, eftersom han inte behärskade sig utan sade till Sørloth att han inte var så kaxig i en landskamp på Cypern där Sørloth gjort en grov miss och bänkats i matchen efteråt.

"Ordvalet kom efter en het diskussion och jag beklagar det. Det var ett försök att få Alexander att förstå att han måste anpassa sig till laget."

Slår tillbaka

Men i en intervju med norska nyhetsbyrån NTB slår Sørloth tillbaka mot landslagsledningen efter det publicerade pressmeddelandet.

– Jag har aldrig sagt att någon i tränarteamet är inkompetent. Aldrig. Jag har, efter att vi spelare blev ombedda att komma med feedback, sagt att jag varit väldigt kritisk till hur vi förberedde oss inför matchen mot Serbien. Även mot de taktiska beslut som togs under vägen, säger han och fortsätter.

– Det står i pressmeddelandet från NFF (Norges fotbollsförbund) att jag inte vill ge några ytterligare kommentarer. Det stämmer inte. Jag ville ta det direkt med berörda personer. När jag förstod att det skulle komma ett pressmeddelande från NFF om vad som hände på ett internt spelarmöte uttryckte jag en önskan om att få se det före det publicerades. Så att jag eventuellt kunde lägga till något. Men det skickades aldrig till mig.

Landslagskaptenerna Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui och Joshua King ställer sig bakom Lagerbäck.

"Det ska vara högt i tak, men i det här fallet fick spelaren alltför långt. Vi är glada att han bett om ursäkt till landslagstruppen och landslagsledningen", säger de i ett uttalande.

"Vi stöttar tränarteamet till 100 procent."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!