Lagerlöf: "Inte fått det riktiga flytet"

SM-guld i fjol men bara fyra i år. Säsongen blev inte vad Djurgården hoppades på. –Vi har haft perioder då det har stämt hyfsat men vi har inte fått det riktiga flytet över säsongen, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Jesper Karlström. Arkivbild.

Jesper Karlström. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2020-12-06 16:35

Djurgården avslutade den allsvenska säsongen med en 1–0-seger hemma mot Varberg. En trepoängare som innebar att stockholmsklubben till slut hamnade på tabellens fjärdeplats – endast en poäng bakom Häcken och Europaplatsen.

"Andra tankar"

– Vi hade andra tankar när vi i februari satt och planerade hur truppen skulle se ut och vilka värvningar som skulle göras i mars och i sommarfönstret, säger Thomas Lagerlöf.

– Men sedan blev det en helt annan situation men det har vi inte några problem med. Vi har full förståelse att man säkrar ekonomin.

Lagerlöf, som har ansvaret tillsammans med Kim Bergstrand, förklarar placeringen med att "spelet aldrig har kuggat i" och att Djurgården "inte fått det riktigt flytet över säsongen", samtidigt slår han lite klyschigt fast:

– Man är inte bättre än var man hamnar tabellen. Det är väl ungefär där vi är, utan att överprestera eller underprestera, säger han.

"Vi själva som stod i vägen"

Tanken att det har funnits mer att få ut av laget, delas på sätt och vis av lagkapten Jesper Karlström.

– Det var vi själva som stod i vägen för en högre placering, säger han.

TT: Hur menar du då

– Vi kunde ha gjort mer i matcherna. I vissa matcher spelade vi bra, som man tänker: "fan, om vi hade vunnit dem". Vi är en poäng från tredjeplatsen. Det är mer så att man känner: "fan vi slarvade bort det".

Lagerlöf:

– Man vill ju komma så högt som möjligt, men nu finns ju möjligheten att snubbla ut i Europa, även om vi inte vinner cupen. Så det är klart att varje placering…Det är trevligare att komma fyra än femma eller sexa.

Jesper Karlström, som tog över kaptensbindeln efter att guldhjälten Marcus Danielson lämnade för spel i Kina, var trots allt lite nöjd med att han avgjorde mötet med Varberg och därmed lämnar Djurgården med en liten chans till Europaspel.

Matchen på Tele2 arena var nämligen mittfältarens sista match i blårandiga tröjan. I alla fall för den här gången. I januari börjar äventyret i polska Lech Poznan.

Och för sportchefen Bosse Andersson och tränarduon Lagerlöf/Bergstrand väntar nya planeringsmöten för att hitta ersättare till bland andra Karlström, Fredrik Ulvestad och Jonathan Augustinsson som alla har gjort sitt i Djurgården.

Fakta: Spelare som lämnar Djurgården

Fredrik Ulvestad, klubb ej klar, Jonathan Augustinsson, Rosenborg, Jesper Karlström, Lech Poznan, Kevin Walker, klubb ej klar, Jonathan Ring, klubb ej klar, Oscar Pettersson, klubb ej klar, Alexander Abrahamsson, klubb ej klar, Erland Tangvik, klubb ej klar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!