Laget drar sig ur division fem – så påverkas övriga

Nu är det klart. Fårbo FF har beslutat att dra sig ur seriespelet i division 5 Nordöstra, på grund av spelarbrist. "Vi har haft det tufft nu ett tag", berättar tränaren Kent Niklasson.

Fårbo FF har beslutat sig för att lämna divion fem-serien.

Fårbo FF har beslutat sig för att lämna divion fem-serien.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-08-02 14:52

Stämmer det att Fårbo har dragit sig ur serien i division 5?

– Ja, det stämmer. Vi kom till en punkt där det inte längre funkade för att vara kvar i serien, berättar tränaren när Sporten når honom.

Vad är anledningen till att ni drog er ur?

– Det är på grund av spelarbristen. Vi har haft det tufft nu ett tag och hade ett möte häromdagen där vi kom fram till att vi inte kommer kunna fortfölja seriespelet i division fem i år. Vi hade kanske klarat av augusti månad också, men beslutade att det inte var värt i längden.

Hur kommer det sig att ni har fått en så stor spelarbrist då?

– Först och främst så är det färre som håller på med fotboll. Dessutom har vi tappat ett gäng som ska börja ägna sig åt jobb och studier på annat håll. Som det ser ut nu så har vi bara haft mellan åtta och tolv spelare på träningarna, och eftersom ytterligare några är på väg bort så tog vi beslutet att dra oss ur.

Fårbo FF har tidigare lämnat walkover under två tillfällen den här säsongen, men den här gången var laget kvar i serien längre än tänkt.

– Normalt sett hade vi redan varit uteslutna. Men förbundet har varit lite försiktiga det här året med tanke på att pandemin strulade till det för vissa, förklarar Niklasson.

Hur påverkar det här övriga lag i serien?

– Alla poäng som resterande lag har fått från matcherna mot oss stryks helt. Det betyder alltså att exempelvis Hultsfreds FK förlorar sex poäng efter deras två vinster mot oss.

Fårbo-tränaren tycker förstås att beslutet är tråkigt, men att det är en utväg som alltfler lag tvingas ta.

– Det är alltid tråkigt att behöva dra sig ur serier eller andra tävlingar. Det är visserligen inte så jättevanligt att det händer, men det sker mer och mer. Lagidrotten är hårt drabbad just nu, och pandemin hjälpte inte till direkt. Det blev droppen för många helt enkelt, suckar tränaren.

Under lördagen skulle Fårbo ha mött HM IS på bortaplan i omstarten av division 5, men matchen blir alltså inte av i och med att laget dragit sig ur serien.

Alla lag som alltså tagit poäng mot Fårbo under säsongen blir av med poängen.

Så påverkas lagen i division 5 Nordöstra poängmässigt:

Hultsfred: –6 poäng

HM IS: –3

Storebro: –3

Gunnebo: –3

Stjärnan: –3

Södra Vi: –3

IFK Västervik: –3

Tuna: –3

Tjust: –3

Timmernabben: –3

Ariel: 0

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!