Viktiga detaljen: "Måste sätta försvarsspelet"

Flera viktiga spelare är tillbaka. Frågan är bara hur det blir med skyttekungen Joakim Storm? "Vi får se hur han känner sig", säger Vimmerbys tränare Patrik Gunnarsson inför svåra bortamötet mot Boren.

Karlo Goranci är tillbaka i VIF igen i viktiga bortamötet mot Borens IK.

Karlo Goranci är tillbaka i VIF igen i viktiga bortamötet mot Borens IK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-05-19 16:30

Skador, skador och skador. Som ni säkert vet har Vimmerby varit hårt drabbat av det under våren. Förra årets skyttekung i division fyra, Joakim Storm, är en av dem som haft det tufft. Det har varit en väldigt ryckig säsong för honom så här långt, med lite speltid – och mycket skador.

– Det har varit jobbigt för Jocke och han har inte fått någon kontinuitet alls. Jag lider med honom och han är viktig för oss. Nu tränade han nästan för fullt senast, men vi får avvakta och se hur han känner sig fram till på söndag.

I vilket fall kan VIF glädja sig åt att Karlo Goranci och Anton Ljungberg är tillbaka i spel – och att dessutom Rickard Thuresson verkar fullt återställd efter sin känning i baksida lår. Precis det som hämmar Joakim Storm.

– Vi har haft mycket strul med alla skador. Det är klart att det betyder mycket att vi nu får tillbaka några spelare, vilket vässar konkurrensen. Det gör också att man får ta sig en extra fundering på laguttagningen. De som kommit in har gjort det bra, samtidigt som vi kanske vill ha in mer rutin nu när vi möter ett förmodat topplag.

Motalalaget Borens IK tippades av många som en het kandidat om seriesegern, men har inte motsvarat förväntningarna hittills. De har en poäng mer än VIF.

Vad vill du se i ditt lag mot dem?

– Att vi framför allt sätter vårt försvarsspel. Det måste sitta. Jag vill ha upp attityden och tuffheten.

Matchen live-sänds på www.vimmerbytidning.se på söndag, start klockan 14:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!